Stafilococul auriu: inamicul imunitatii.

In acest articol veti afla ce reprezinta acest stafilococ auriu, cat de raspandit este si cum il puteti trata. Mai intai as dori sa definim ce este acest stafilococ. Ei bine … Stafilococul auriu reprezinta o bacterie ce apartine din genul Staphylococcus. In limba latina, el poarta denumirea de staphylococcus aureus.

De unde provine acest stafilococ?

Cel mai frecvent loc din care il putem lua il reprezinta spitalul. Este arhicunoscut faptul ca spitalele romanesti sunt pline de astfel de bacterii. Deobicei spitalul ocupa primul loc in topul locatiilor din care il putem contacta. De asemenea, foarte frecvent si copiii sunt afectati, ei intrand in contact cu el la gradinite.

Cum ajunge in organismul nostru?

Principalul factor prin care acesta poate patrunde in organism este reprezentat de chiar bariera proprie a organismului, adica imunitatea. Toate persoanele ce au o imunitate scazuta, in contact cu acest virus, il preiau in organism si il gazduiesc. Majoritatea populatiei are o imunitate scazuta, principalul factor in scaderea imunitatii fiind stresul. Pe langa stres, putem adauga o gama larga de factori, cum ar fi igiena si o alimentatie necorespunzatoare. Ganditi-va la imunitatea noastra ca la o bariera a corpului. Aceasta imunitate este importanta pentru a preveni orice boala sau infectie. Odata doborata aceasta bariera, numita imunitate, bacteriile patrund in organismul nostru.

Cum il depistam?

Il putem depista printr-un simplu consult la un medic ORL-ist. El ne va face un exudat nazal, faringian pentru a depista prezenta sau absenta lui. In caz de prezenta, ne va recomanda si o antibiograma pentru a vedea la ce antibiotice suntem rezistenti.

Principalele simptome ale stafilococului auriu:

La nivelul organismului el afecteaza diferite organe. Cel mai frecvent il intalnim la nivelul nasului si gatului, dar este localizat si la nivelul pielii sau urechii. Mai poate fi gasit si in organele genitale, atat la femei cat si la barbati. Astfel la nivelul gatului intalnim faringita, la nivelul urechii apare prin otita, la nivelul nasului avem sinuzite iar la nivelul pielii se manifesta prin furuncule de diverse categorii. Este considerat un factor agravant in cazul acneei.

Metode de tratament:

Ca metoda de tratament pentru stafilococul auriu , cea mai folosita este administrarea de antibiotice, cel mai frecvent orale. Astfel, sunt prescrise o gama larga de antibiotice in functie de gravitatea infectiei. Dar … O problema foarte des intalnita in zilele actuale o reprezinta rezistenta la aceste antibiotice. Practic, organismele noastre, fiind bombardate cu antibiotice pentru orice banala raceala sau gripa, au capatat o rezistenta fata de aceste antibiotice. La nivel mondial, rezistenta fata de antibiotice este o problema foarte serioasa la care cercetatorii cauta diferite metode complementare ca sa inlocuiasca clasicele medicamente ce au creat aceasta rezistenta. Un pas foarte important in tratarea acestui stafilococ cu antibiotice il reprezinta antibiograma. In esenta, aceasta antibiograma are drept scop sa scoata in evidenta antibioticele la care corpul dumneavoastra este rezistent si la care ele nu mai au eficienta. Pe masura ce trec anii, lista cu antibiotice de pe antibiograma creste si astfel numarul de antibiotice eficiente pentru pacient scade.

Revenirea la metodele homeopatice:

Datorita acestei rezistente la antibiotice, cum am precizat mai sus, cercetatorii au cautat diverse solutii. Una dintre aceste solutii este reprezentata de miere Manuka. Aceasta miere este considerata cel mai puternic antibiotic natural din lume. Ea este produsa in Noua Zeelanda de catre albine, din florile copacilor de Manuka. Este foarte eficienta datorita faptului ca organismul nu este rezistent la ea. Prin aceasta miere, se trateaza nu numai stafilococul auriu, dar si alti virusi rezisenti cum ar fi helicobacter pylori. Astfel, ea reprezinta solutia necesara la ora actuala pentru tratarea acestui stafilococ auriu.

Autor: Razvan Mihai

Surse: https://ro.wikipedia.org/wiki/Stafilococ_auriu http://stafilococ-auriu.com/ http://www.romedic.ro/infectie-stafilococica http://www.doxologia.ro/sanatate/documentar/despre-infectiile-cu-stafilococ-auriu

Comentariul dvs.

  • (will not be published)