Durerea in gât este un simptom normal al unei infecții bacteriene sau virale, cum ar fi raceala. Alte simptome pot însoți durerile în gât, cum ar fi un nas înfundat, dureri de cap, dureri musculare, tuse și inflamația (roseata si umflarea) gatului.
Lucru bun este că nu trebuie să mergeti la farmacie pentru tratarea tusei și durerii în gât. Știi că sunt un mare fan pentru remediile naturale, asa ca utilizand următoarele 3 ingrediente disponibile in orice bucatarie – ceapa, ghimbir și miere, va puteți trata singuri.
Ceapa contine compusi chimici, cum ar fi fenoli, flavonoide și quercetină, care in urma cercetarilor, s-a dovedid a avea proprietăți potențial anti-inflamatorii, anti virale si antioxidante. Ingredientul activ din ghimbirul proaspat se numește gingerolul și este cunoscut a avea puternice proprietăți antiinflamatoare. Mierea are, de asemenea, eficiente proprietăți anti-inflamatorii si antibacteriene, care ajută la ameliorarea tusei și calmează durerile în gât.

Reteta sirop pentru calmarea tusei și durerii in gat
- miere de calitate 4 linguri (cea mai buna este mierea de albine)
- 1 ceapa, tocata
- 3 cm ghimbir proaspat, ras
Se toarnă mierea intr-un bol si se adauga ceapa tocata si ghimbirul ras. Lăsați amestecul peste noapte sau cel puțin timp de 6 ore. În acest timp, ingredientele active din ceapa si ghimbir vor fi lansate si absorbite în miere.
Cum să-l folosim? Ia-o linguriță de miere (se poate scoate ceapa si ghimbirul) la fiecare câteva ore, până când simptomele se ameliorează.

Sirop din usturoi pentru infectiile pulmonare
Usturoiul este bine cunoscut ca un remediu puternic și a fost folosit în multe medicamente pe bază de plante. Usturoiul are proprietati antibacteriene si antivirale și este cunoscut a stimula sistemul imunitar. Usturoiul crud conține alicina, care este cunoscut a fi un antibiotic mai puternic decât penicilina.
Alte ingrediente ale acestui sirop sunt de asemenea cunoscute a avea mai multe beneficii de sănătate:
Otetul de mere natural, nefiltrat (ACV) are proprietăți antivirale și antibacteriene. Acesta detine, de asemenea, enzime benefice, bacterii și urme de minerale care sunt atat de benefice sanatate și pentru a promova vindecarea în organism. Pentru mai multe detalii cititi articolul meu „ Otetul de mere si mierea naturala – beneficii pentru sanatate!”
Mierea naturala are proprietati antibacteriene eficiente și proprietăți anti-inflamatorii, care ajuta la ameliorarea tusei și calmează durerile în gât. (Lecturi suplimentare – cititi articolul meu 13 moduri de a ne trata cu miere de albine!).

Ingrediente opționale :
Semințe de fenicul zdrobite – Acesta este o expectorant natural care este un excelent remediu pentru tuse și este un remediu de modă veche cunoscut pentru ca expulzeaza mucusul ce se acumuleaza. Acesta este un antidot foarte bun pentru boli respiratorii, care conține substanțe care ajuta la reducerea flegmei și a secrețiile bronșice și, prin urmare, ajuta pentru a calma tusea persistente, răceala, congestiile în piept, astm și bronșită.
Salvie si cimbru – Alte doua expectorante naturale din plante care ajuta la drenarea mucusului din plămâni și sunt bune pentru tratarea tusei, congestiei si bronsitei.
Ghimbir proaspat ras – Ingredientul activ din ghimbir este numit gingerolul. Acesta reduce durerea și este cunoscut de a avea puternice proprietăți anti-inflamatorii.
Scorțișoară – Reduce durerea și inflamația, are efecte antioxidante și se luptă cu bacteriile și virușii.
Piperul rosu – piperul rosu contine vitaminele A,B si C, si doze semnificative de calciu si potasiu. Mai conține capsaicină, care acționează ca un analgezic. Este folosit in medicina traditionala Asiatica, cat si in medicina indiana ayurveda, pentru a imbunatatii circulatia sangelui. Acesta reduce mucusul din nas, sinusuri si plămâni.
Sirop de usturoi pentru infectiile in piept
Aceasta reteta de usturoi, este folosita pentru tuse, răgușeală, pentru eliminaea flegmei si alte infectii in piept.
Ingrediente:
- 1 Cap de usturoi
- 1/2 Cană de apa
- 1/4 cana de otet de mere
- 1/2 cana de miere naturala
Daca se doreste se adauga si ingredientele optionale din lista de mai sus
Mod de preparare:
Usturoiul decojit si tocat marunt, se pune intr-un castron mic si se acoperă cu miere naturala, apa si otet de mere(puteti pune si alte ingrediente din lista de mai sus). Lasati amestecul peste noapte, sau cel putin cateva ore inainte de utilizare. Strecurati pulpa si depozitati amestecul intr-un loc racoros (miere si otetul de mere sunt conservanți naturali, astfel incat nu este o problema sa pastrati mixtura pentru un timp indelungat). Ia-o linguriță de amestec la cateva ore, pană cand simptomele se ameliorează.