Sarea Roz de Himalaya – 11 uimitoare beneficii pentru sanatate

Sarea este alimental pe care majoritateadintre noi il folosim in alimentative zi de zi. S-a sugerat consumul cu moderatie a acestui aliment si multe nelinisti s-au declansat, legat de cantitatea ce ar trebui consumat azilnic. Cu toate acestea, sarea este foarte important pentru sănătatea noastră și nu trebuie să fie complet omisă. Trebuie doar să o consumam corect.

Din păcate, sarea de masă iodata, cel mai frecvent intalnita in bucatarii si restaurante din intreaga lume, are puține în comun cu sarea naturala. Această sare este, de obicei extrem de rafinata. Este aproape clorură de sodium pur (97% sau mai mult), cu substanțe chimice adăugate, cum ar fi absorbanți și agenți antiaglomeranți. Dar există și alte tipuri de sare, cum ar fi sarea de mare și sarea din Himalaya roz, care are beneficii de sănătate incredibile.

 

Sarea Roz de Himalaya

Sareade  Himalaya este adesea comercializata ca provenind dintr-o zonă de non-poluata din adâncul muntilor Himalaya. Sarea este de fapt recoltata dintr-o mina din Pakistan, de la poalele muntilor Himalaya, considerate ca fiind a doua mina de sare, ca marime, din lume

Sarea de  Himalaya, cunoscuta sub numele de "aur alb", în regiunea sa de origine, conține 84 de elemente natural și minerale, care sunt vitale pentru sănătatea noastră, inclusive magneziu, potasiu, calciu, clor, fosfor și fier. Culoarea roz a sarii de Himalaya, este un rezultat al unei cantități mici de oxid de fier (rugina). Zinc, seleniu, iod și cupru sunt de asemenea prezente în cantități infime

În general vorbind, sare Himalaya este considerata o sare sănătoasa pentru că nu se adauga chimicale sau aditivi și este o substanta naturala.

De obicei, această sare este vânduta in stare bruta, dar  o puteți găsi si fin granulate sau grunjoasa, care pot fi utilizata ca un mod unic de a servi specialitati culinare. Indiferent de forma sa, beneficiile minerale apreciate sunt mereu acolo.

 

Beneficii de sanatate ale Sarii Roz de Himalaya

Unele dintre beneficiile de a utilize sarea de Himalaya cuprinde:

·                     Controlează nivelul de apă din organism.

·                     Reglează presiunea în vasele de sânge – tensiunea arterială.

·                     Echilibrează pH-ul organismului.

·                     Ajută la reglarea zaharului din sange.

·                     ajuta la absorbtia nutrientilor din tractul intestinal și, în acest fel furnizează organismului energie suficientă.

·                     Promovează sănătatea vasculara, rezistenta osoasa si functia respiratorie.

·                     Previne crampele musculare.

·                     hrănește rinichii și vezica biliară.

·                     Ajuta la reglarea disfunctiilor de somn.

·                     Incetineste semnele de imbatranire.

·                     susține libidoul.

Aceastalistacuprindecatevabeneficii cu adevăratuimitoareșivorbește de superioritate de sari de Himalaya. Cu toateacestea, Dr. Helen Smith din Auckland Holistic Medical Center, scriecăaceastăsare, poateconțineuneleurme de aluminiu, plumb șiunelemetaletoxice, care este, probabil, risculoricareirocide saresauminerale

 

Sarea de Himalaya sau Sarea iodate de masa ?

Sarea de masa este foarte procesata și aceasta practic distruge mineralele si orice urma de elemente benefice. Când sarea este transformata în clorură de sodiu, corpul tau se trezeste cu un invadator si vrea sa scape de el. Este dificil de a obtine sarea de masa intr-un mod natural, de aceea sarea de masă provoacă iritații de țesut, retenție de apă și creste presiunea arteriala. Când consumam regulat sare, corpurile noastre risipesc cantități imense de energie pentru a menține echilibrul fluidelor.

Studiile au arătat că pentru fiecare gram de clorură de sodiu (sare de masă) consumata, corpul tau va folosi aproximativ de 20 de ori cantitatea de apă celulara pentru a o neutraliza. Acest drenaj de  apă poate conduce la reumatism, artrită, gută, pietre la vezica biliara si rinichi și la celulita.

Sarea cristalizata de Himalaya, pe de altă parte, nu afecteazăcorpul. Este ușor de metabolizat și nu conduce la nici o pierdere de energie. Dimpotrivă, aceasta sare ajuta la energizarea corpului și are un efect benefic asupra funcției si stemului nervos.

 

Câta Sare de Himalaya ar trebui sa consumam?

Ca orice sare, aveți nevoie de ea pentru a suplimenta aportul de sodiu. Sarea de Himalaya ar putea fi foarte buna pentru tine, dar asigurați-vă că nu exagerati. Sarea de Himalaya este în primul rând o sursă de sodiu. Ca sodiu provoacă retenție de apă, consumul excesiv poate duce la diferite probleme de sănătate – hipertensiunea arterial și bolile de inima fiind cele mai faimoase..

În timp ce Asociatia Americana de Cardiologie recomanda nu mai mult de 1.500 de miligrame de sodium pe zi (organismul poate funcționa cu aproximativ 500 de miligrame de sodiu pe zi), un American consumă aproximativ 5.000 de miligrame, care este desigur îngrijorător.

Un sfert-linguriță de sare de Himalaya contine aproximativ 500 mg de sodiu. Puteți folosi această sare un pic mai liber comparativ cu sarea de masă, dar totusi trebuie sa limitati consumul.

Ceva despre Iod?

Doar o scurta introducere despre iod. Iodul este important pentru functianarea glandei tiroide și producția de hormone tiroidieni. Organismul nu-l face, de aceea este de obicei adauga la sarea regulata (sare iodată), iar noi o putem consuma cu unele alimente.

Sarea de  Himalaya conține urme de iod, dar s-ar putea dori să cautati alte surse de iod, pentru a satisface cerințele corpului tau. Kelp (alge marine, pot fi luate sub formă de comprimate) sunt foarte bogate în iod.Peste ca hering, sardine și somon conțin unele urme de iod, și  fenicul, spanac, usturoi și morcovi, toate au urme de iod.

Sarea de Himalaya este folosita si in anumite tratamente naturiste si ca ingredient cosmetic. Pentru a afla mai multe despre aceste beneficii, puteti citi articolul de aici.

Sursa: http://www.healthyandnaturalworld.com/amazing-health-benefits-of-pink-himalayan-salt/

 

Comentariul dvs.

  • (will not be published)