Sare de Himalaya – tratament naturist si ingredient cosmetic

Este stiut faptul ca dupa o vizita la mare sau intr-o salina, simtim imediat efectul sari. Nasul si sinusurile se desfunda ca prin minune si scapi rapid de rinita, amigdalita, faringita si alte afectiuni ORL.

Sarea_roz_de_HimalayaAcest lucru se datoreaza  aerului sarat incarcat cu ioni de sodiu, ioni recunoscuti pentru rolul lor stabilizator al membranei celulare de la nivelul epiteliului de tip respirator. Aerul ionizat dizolva flegma si mucusul, elimina impuritatile de pe caile respiratorii si ucide micro-organismele responsabile de aparitia infectiilor.

Acum te poti bucura oricand si oriunde de proprietatile curative ale aerului sarat, fara sa fie necesara o vizita pe litoral sau intr-o salina, doarece foarte usor poti folosi beneficiile sarii , la tine acasa.

Azi vom vorbi un pic despre beneficiile sari de Himalaya, care are un continut mare de minerale fiind considerate un veritabil aliment minune.

Este folosita atat pentru efectele sale curative, energizante, rivigorante si de detoxifiere.. Poate fi adaugata in mancare, in produse cosmetice, in apa de baie sau in umidificator. Culoarea roz a sarii din Himalaya se datoreaza conţinutului de oxid de fier. Minele de unde se extrage sarea se gasesc intre Valea Indusului si Muntii Himalaya, din Pakistan.

Se pare ca sarea din Himalaya are o vechime de 250 milioane de ani si ca pastreaza componenţa marilor preistorice. Cristalul cuprinde 84 de minerale, care se regasesc si in corpul uman (litiu, beriliu, bor, carbon, fluor, sodiu, magneziu, siliciu, fosfor, sulf, clor, calciu, scandiu, titaniu, vanadiu, crom, mangan, fier, cobalt, cupru, zinc, germaniu si multe altele).

Este 100% sare cristal, naturala, nerafinata, fara aditivi si (foarte important) fara ados de iod, nefiind tratata industrial.

Beneficii aduse de sarea de Himalaya

o   Mentine un nivel optim de apa in organism care este esential pentru functionarea optima a proceselor metabolice si pentru activitatea eficienta a celulelor.

o   previne procesele de imbatranire, permitand celulelor sa ramana active pentru perioade lungi de timp, mentinand echilibrul sanatos al pH-ului din celulele noastre;

o   previne crample musculare.

o   contine calciu care este foarte bine absorbit la nivelul oaselor, marind rezistenta sistemului osos;

o   Asista producerea de energie hidroelectrica în celulele din corp.

o   Ajuta la digestie

o   Actioneaza ca un puternic antihistaminic natural si ajuta la curatarea congestiilor în sinusuri.

o   Ne ajuta sa avem un somn natural si sanatos.

o   Influenteaza sanatatea vasculara, previne venele vasculare si venele paianjen pe picioare si coapse.

o   In combinatie cu apa ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

Important este ca sarea de Himalaya sa fie ca parte a unui tratament naturist, a unei diete echilibrate si nu ca medicament in sine.

Sarea din Himalya ajuta metabolismul si de aceea este recomandata si celor ce tin cura de slabire sau dieta sanatoasa de intretinere.

Sarea de Himalaya este o alternative a sari industrializate si iodate, sare care este de fapt clorura de sodium plina de aditivi. Sarea de masa, asa cum o cunoastem noi, trece prin procedee chimice de albire si de rafinare prin care ii sunt diminuate mult din proprietatile sale.

Sarea de Himalaya este folosita si la confecţionarea lampilor care încalzesc si ilumineaza discret. Acestea sunt astfel surse naturale si sanatoase de lumina artificiala, emanand substanţe ce sunt recomandate pentru tratarea unor afecţiuni alergice si astmatice.

 

 

  1. Elena Tamba

    Tamba Elena nu putem decit sa multumim naturii pentru binele careni-l poate face sarea roz de himalaia folosita conform sfaturilor date mie me-a adusmulte avantaje . Suferind de astm bronsic am facut inhalatii la nebulizator si am simtit foarte bune inbunatatiri Digestiv me-a reglat tranzitul, dupa o perioada am facut analizele si am constatat ca sa redus colesterolul am pus in mici recipiente sare in anumile locuri prn casa pentru reducerea energiei negative . Nu mai vorbesc de baile cu sare care ne poate incarca la celula cu energie Totul este ca sa intelegi si sa crezi binele care iol aduce Gindintute ca va face bine bine va face priiti lucrurile pozitiv si ve-ti avea realizari

    Răspunde
  2. Anca Petros

    Buna ziua! Dna Elena, va rog sa-mi spuneti cum ati facut solutia de pus in nebulizator ( dozajul). Am sinuzita si sper sa ma ajute mai mult decat alte variante incercate. Multumesc frumos!

    Răspunde

Comentariul dvs.

  • (will not be published)