Rezistența la nou e colosală!
Rezistenta – aici vorbim de o anumita rezistenta la schimbare – este cea care, in fata unor situatii incerte sau care ne-ar putea pune in primejdie, ne face sa ne gandim de doua ori inainte de alua o decizie si nu ne lasa sa ne aruncam cu capul inainte pana nu cantarim avantajele si dezavantajele schimbarii
Nou – noutatea impune un fel de Adaptare. Adaptarea la nou este constanta secolului nostru și probabil singura modalitate de a răspunde schimbărilor ce au loc la nivelul intregii umanitati. Aceasta este procesul constant de integrare a individului la societate, procesul de adaptare activa a individului la conditiile mediului social, precum si rezultatul acestui proces.
Colosal – Care depășește cu mult mărimea obișnuită. Dar ce inseamna „obisnuita”? Ceva care a devenit obicei, care a intrat în obișnuința cuiva, caracteristic cuiva. Ceva care nu se distinge prin nimic în mod deosebit- de rând.
Si zic iarasi: Rezistența la nou e colosală! Culmea este că acest ”NOU” este VECHI de când lumea, și-a existat sub diverse ASPECTE dintotdeauna!
Aici vorbim de Noutatea privind capacitatea organismului nostru de a se repara, de a se reechilibra, de a isi solicita dreptul la Fericire si Integritate, apeland la propriile mecanisme, pe care noi le punem in miscare cu alimente, lichide, trairi interne si cu ceea ce percepem si interpretam din exterior referitor la actiunile noastre sau ale celor din jurul nostru.
Aceasta Noutate e greu de acceptat, pentru ca ne raportam mereu la exterior. Doar ce e ceva din exterior ne poate imbolnavi si doar ceva din exterior ne vindeca.
- De aici FRICA de asumare,
- FRICA de a fi responsabil,
- FRICA de a fi acuzat chiar si de catre tine,
- FRICA ce vine din nesiguranta a ceea ce dorim-visam-gandim-vorbim-facem.
Si atunci e muuuult mai usor ca vantul, frigul, curentul, iarna sau vara sau mama sau tata sa ne imbolnaveasca si medicul, teraputul sa te vindece. Simplu, nu?! Nu ai tu nici o responsabilitate. Daca e ceva de rau, nu esti de vine- ci altul. Daca e de bine – deh, ai avut noroc. Dar astfel, te-ai gandit ca altcineva e Stapan pe viata si Sanatatea ta?
Foarte interesant este ca acest aspect al imbolnavirii/vindecarii e pus in mana altora sau in mana destinului. Nu ne asumam nicidecum ca ar fi ceva legat de noi.
Cati dintre noi vor sau pot accepta faptul ca o boala este rezultatul unei gandiri/actiuni care nu ne este benefica sau a unui set de emotii negative care ne dezechilibreaza starea de armonie?
Frica si anxietatea produc o lipsa de armonie. In acelasi mod, lipsa de armonie genereaza frica, si ambele daca ele lucreaza impreuna, afecteaza de doua ori mantia protectoare a sistemului imunitar al corpului, dar si partea energetica. Boala urmeaza in mod inevitabil.
Dar daca nu vom putea accepta ca BOALA este un semnal pe care corpul ni-l da ca sa observam si sa acceptam ca suntem intr-un conflict emotional care distruge Starea de Bine – Armonia din organism. Cauza suprema a BOLII este determinata de dinamismul interactiunii dintre psihic, creier si organe.
- Boala nu este o eroare a naturii, ci un program biologic.
- Si pana nu acceptam, intelegem si integram acest aspect, vom tot suferi….
Omul este simbolul Trinitatii (Trup-Minte-Suflet)
pe Pamant si de aceea ar fi bine
sa se bucure deplin de Natura- Sanatate-Libertate.
Tu ce alegi sa crezi?
Cum decizi sa iti traiesti viata?
Cum vezi libertatea ta? Cum o manifesti atunci cand hotarasti sa fii Sanatos?
Carti recomandate:
S.N. Lazarev „Diagnosticarea karmei”
S.N. Lazarev „Vindecarea Sufletului”
Jacques Martel – Marele Dictionar al Bolilor si Afectiunilor
Gilbert Renaud – Piramida Sănătății
Mihaela Alexandru – Biologia Emotiilor
https://www.facebook.com/Naturissimo.ro/