Acneea rozacee este una dintre problemele cele mai intalnite- ceea ce este ciudat, pentru că este una dintre problemele cel mai puțin cercetate ale pielii. Majoritatea medicilor si oameni de stiinta nu sunt interesați în studierea cauzelor și efectelor accneei rozacee, deoarece nu este o boala ce pune in pericol viata.
Rozaceea este o afectiune foarte frecventa in populatie ce se caracterizeaza in principal prin aparitia unor zone eritematoase (flush) localizate la nivelul fetei, alaturi de o serie de semne clinice generale ce includ: telangiectazii, eruptii papulopustuloase inflamatorii (asemanatoare acneei juvenile vulgare). Petele rosiatice tind sa apara in special pe obraji, nas, frunte si mai putin pe gat, torace, urechi sau scalp. Netratata, rozaceea tinde sa evolueze si sa se agraveze in timp.
Boala are caracter ciclic: se acutizeaza pentru cateva saptamani, apoi simptomele se remit (fara sa dispara complet, insa), apoi procesul se reia.
Deoarece nu sunt multe prescriptii medicamentoase pentru a rezolva problema, o mulțime de oameni folosesc tratamente naturale pentru acneea rozacee. Trebuie să fiti conștienți că unele dintre tratamentele naturale și pe bază de plante pot interfera cu alte tratamente prescrise. Lasati medicul sa aleaga ce tip de tratament natural sa urmati.
Rozaceea – Remedii naturale
1. Miere de Kanuka
Mierea de Kanuka nu este la fel de bine cunoscuta ca nanuka miere. Mierea de kanuka se face prin albine care vizitează în primul rând un tufiș – Kunzea ericoides Bush.
Potrivit directorului de știință Shaun Holt, care tine prelegeri la Universitatea Wellington Victoria, rozacee este cauzata de acarieni și bacterii asociate ce trăiesc adânc în piele, iar simptomele sunt o reacție inflamatorie la acestia. Mierea de kanuka , ca tratament medical este eficienta la uciderea microorganismelor și reducerea inflamatiei.
HoneyLab a efectuat studii clinice care au demonstrat ca mierea de manuca, poate fi din punct de vedere medical, un tratament sigur si de calitate pentru acneea rozacee. Studiile clinice au fost efectuate de către Institutul de Cercetare Medicala din Noua Zeelanda. Rezultatele testelor au fost prezentate la colegii de la Academia Americana de Dermatologie reuniunii de la San Francisco de către Holt.
Studiile au aratat ca o combinatie de 90% uz medical miere de kanuka și 10% glicerină a fost un tratament eficient pentru acneea rozacee, si aproximativ unul din trei oameni au raportat o imbunatatire semnificativa, după opt săptămâni de utilizare a produsului lor. În 13% din cei implicați în proces, boala a disparut complet.
2. Zinc
În cartea sa adevărata cauză Real Cure, Dr. Jacob Teitelbaum recomanda utilizarea zincului ca un tratament pentru rozacee. Într-un studiu de 19 de persoane cu acnee rozacee cei care au luat 100 miligrame de sulfat de zinc de trei ori pe zi au avut o scădere semnificativă a simptomelor.Studiul a fost realizat de Clinica ambulatorie de Dermatologie si Venerologie în Sptalul din Bagdad, între octombrie 2002 și august 2004.
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca sulfatul de zinc sa dovedit a fi o opțiune bună în tratarea acneei rozacee, sigur si fara efecte secundare importante.
3. Mierea de Manuka
Mierea de Manuka nu este doar o modalitate de a îndulci alimentele în mod natural, dar poate, de asemenea, ajuta in tratarea acneei rozacee.
Mierea de Manuka este, frecvent utilizata în creme naturale pentru tratamentul acneei rozacee..Mai multe informatii despre proprietatile mierii de Manuka gasiti aici.
4. Otetul de mere
Am scris deja în detaliu despre ce ar trebui să se spală fața cu mere otet. Otetul de mere poate fi, de asemenea, un tratament util pentru acnee rozacee. Se crede ca ajuta ca un dezinfectant natural si poate ajuta la reducerea numarului de drojdii și bacterii de pe piele.
Există recomandări pentru diferite diluții, dar se recomanda începerea treptat, de la aproximativ 1 parte otet de mere brut la 6 parti apa (deoarece otetul de mere poate arde acnee rozacee la unele persoanear trebui testate pe o portiune mica de piele, înainte de a aplica pentru intreaga fata). După un timp, atunci când pielea s-a obisnuit cu aceasta concentratie, puteți crește treptat concentrația de otet de mere până când se amestecă părți egale de otet de mere și apă (se adapteze concentrația in functie de toleranța pielii).
Când utilizați otetul de mere pentru prima dată, este o idee bună să va clătiți cu apă caldă după 5 minute. Dacă nu obțineti o reacție, atunci data viitoare când îl folosiți, nu-l spălați, și apoi puteți construi toleranta pielii. Cel mai bine este să se aplice otetul de mere, pe timp de noapte pentru ca otetul de mere poate crește sensibilitatea la razele ultra-violete.
O altă sugestie este de introduce otetul de mere in dieta ta. Aflati mai multe despre beneficiile consumului de otet de mere, citind articolul aici.
5. Ceaiul verde
În timp ce ceaiul verde nu va ajuta neapărat cu cauza de acneei rozacee, ci poate ajuta la reducerea urmelor de roseata de pe fata. Aplicarea ceaiului verde pe fata poate ajuta la reducerea urmelor de roseata si inflamatie cauzate de rozacee. Ceaiul verde are 9 beneficii de sănătate uimitoare și este considerat a avea proprietati anti-inflamatorii.
Introduceti un pliculet de ceai verde intr-o cana de apa clocotita timp de 10 minute. Asteptati sa se raceasca si apoi alicati-l pe piele. Deasemenea poate fi folosit ca o compresa rece. Inmuiati o carpa de bumbac in ceai verde racit si aplicati pe zona afectata.
6. Fulgi de ovăz
Fulgi de ovăz au fost mult timp un remediu pentru multe probleme de piele, inclusiv urticarie și chiar varicela. Fulgii de ovăz formeaza o bariera de protectie impotriva agentilor patogeni din afara si reduce roseata.
Fulgii de ovaz se gasesc foarte ușor la magazinul dvs. local sau supermarket – Urmați instrucțiunile de pe ambalaj (de obicei, trebuie doar să adăugați apă) și se lasă soluția să stea pe fata timp de 15 minute.
7. Aloe vera
Dacă aveți unul dintre acele plante țepoase in jurul casei tale sau te duci la piata pentru a obține aloe, aceasta va poate ajuta cu orice, de la arsurile solare la rozacee.
Aceasta este una dintre cele mai simple remedii pentru acnee rozacee: pur și simplu să ia o tulpină de plantă sau un tub de gel si frecati-l pe fata cel puțin o dată pe zi. Mulți oameni fac acest lucru înainte de a pune o crema hidratanta, pentru că ajută pielea sa se pregătească pentru un tratament mai profund.
Un gel de aloe vera cu proprietati hidratante, calmante si antiiritante, ce hidrateaza pielea in profunzime, calmeaza pielea sensibila, iritata, arsa si rehidrateaza pielea dupa expunerea la soare, gasiti aici.
8. Ulei de cocos organic virgin
Uleiul de nucă de cocos este un hidratant natural care ajută să se înmoaie pielea și este deosebit de bun pentru pielea uscata. Acesta poate ajuta la tratarea diverselor afectiuni ale pielii, cum ar fi acneea rozacee si eczeme, datorită proprietăților sale anti inflamatorii. De asemenea, ajută la reducerea căldurii și roșeață pe fata. Puteți combina aloe vera și ulei de cocos pentru a pregati o lotion in tratamentul acneei .
9. Curcuma Masca faciala
Masca de turmeric lucrează pentru acnee, eczeme si acnee rozacee. Acesta reduce inflamatia si roseata, si promoveaza vindecarea pielii. Datorită proprietăților antioxidante ale turmericului, acesta a fost folosita pentru intinerirea pielii. Aceasta ajută la estomparea ridurilor, oferind fetei un aspect mai tineresc.
Puteti afla cum sa pregatiti aceasta masca de turmeric aici.
10. Extract din Frunze de maslin
Probabil ați auzit despre extractul din frunze de măslin se foloseste in tratarea mai multor afectiuni si acneea rosacea nu face rabat. Frunzele de măslin poate lucra bine, pentru că detoxifiaza intregul corp si este antiinflamator, antiviral si are alte proprietăți medicinale.