Proprietățile si beneficiile gelului de aloe vera!

Dacă ar trebui să mergeți într-o expediție sau pe o insulă pustie și ați fi nevoită să alegeți un singur produs de îngrijire, alături de săpun, ce ați alege…?

O adevărată dilemă…Parcă ați avea nevoie să vă protejeze pielea de iritații și arsuri, dar în același timp ați vrea să aveți și o piele hidrată, în plus și părul are nevoie de îngrijire, dar ce se întâmplă cu tenul..? cum îl hidratați, cum îl protejați și cum țineți acneea sub control…? Ce să mai spunem de dinți, unghii etc.

Din fericire, există un produs care satisface toate aceste cerințe și multe altele – este vorba de gelul de aloe vera.

Iată câteva din proprietățile și beneficiile cosmetice ale gelului de aloe vera:

beneficii aloe vera

1. Hidratează intens pielea

Gelul de aloe vera este potirivit atât pentru pielea foarte uscată, dar și pentru cea grasă, fără să lase urme de grăsime. La cinci minute după aplicare se absoarbe complet și pielea rămâne mătăsoasă. Este crema ideală după expunerea la soare, menținând bronzul pentru mult timp și calmând instant arsurile solare.

2. Întărește unghiile uscate și fragile

 Masați zilnic, timp de 4 săptămâni unghiile și veți observa diferența!

3. Calmează iritațiile pielii (după ras sau epilat)

Calmează instant usturimea, ajută la cicatrizare și la o vindecare rapidă fără urme și pete.

4. Estompează vergeturile

Datorită proprietăților regenerante gelul de aloe vera contribuie la estomparea vergeturilor. Pentru efecte maxime mixați gelul cu vitamina E și Vitamina A – masați zilnic pe zonele afectate.

Pentru că se absoarbe foarte ușor, fără să lase pielea lipicioasă sau cu urme de grăsime, gelul de aloe vera se va masa în fiecare dimineață, iar seara puteți aplica un produs mai  consistent – unt de cacao, unt de shea, ulei de măceșe în combinație cu ulei de migdale.

5. Estompează pistruii

Gelul de aloe vera este foarte eficient pentru estomparea pistruilor, mai ales în combinație cu vitamina C. Amestecați direct în palmă gel de aloe cu pudra de vitamina C, până la dizolvarea pudrei. Masați pe tenul curat. Pielea va avea un aspect radiant!

6. Gelul de aloe un produs excelent de prim-ajutor

Tratează pișcăturile de insecte, erupțiile cutanate, vânătăile, diverse eczeme.

7. Întărește dinții

Aloe vera previne apariția cariilor și acumularea de bacterii. Probabil ați văzut că multe de paste de dinți au în lista de ingrediente și aloe, însă cu siguranță concentrația este foarte mică. După periajul de bază, aplicați puțin gel și periați din nou, pentru un plus de protecție antibacteriană.

8. Elimină respirația urât mirositoare

Se utilizează similar cu metoda descrisă mai sus.

9. Este excelent ca apă de gură

10. Hidratează și netezește părul

Amestecați un sfert de cană de gel (suc) de aloe cu sucul de la jumătate de lămâie și 5 picături ulei esențial de lavandă, rozmarin sau ylang ylang. Aplicați pe părul proaspăt spălat, clătiți după 5-10 minute.

O altă opțiune, este să adăugați gel de aloe la balsamul preferat, îmbogățindu-l astfel cu ingredinte active proaspete.

11. Tratează scalpul uscat și iritat

Aplicați gel de aloe la rădăcini, înainte sau după șamponare.

12. Stimulează creșterea părului

Aplicați aloe vera și masați energic, lăsați să acționeze peste noapte. Pentru efecte mai rapide adăugați și câteva picături de ulei esențial de salvie, ulei de ylang ylang sau ulei esențial de rozmarin.

 

Comentariul dvs.

  • (will not be published)