Produsele ayurvedice – Ce sunt si ce beneficii au?

Ce reprezinta AYURVEDA? Aceasta intrebare mi-am pus-o si eu , cand am auzit prima data despre acest concept. Ce reprezinta si ce benefiici  au aceste produse?

Am facut putina cercetare si m-am gandit ca probabil ati dori si d-voastra sa aflati mai multe despre aceste produse.

Ce este Ayurveda?

Sub acest nume este cunoscută medicina tradiţională indiană, cel mai vechi sistem de tratament din lume (2500 î.e.n), transmis pe cale orală şi consemnat ulterior în textele vedice. Etimologia sanskrită a cuvântului evocă perfect complexitatea lui: Ayus este viaţa cu toate aspectele ei, iar Veda se traduce prin cunoaştere, ştiinţă.

Concluzionând, Ayurveda reprezintă ştiinţa vieţii perfecte, descrisă într-o manieră holistică, în care fiinţa umană este văzută ca o triadă a minţii, trupului şi sufletului. Ayurveda înseamnă prevenirea bolii, tratamentul şi menţinerea sănătăţii.

Condiţia esenţială pentru o viaţă lungă şi sănătoasă este impunerea unui regim de viaţă şi a unei alimentaţii echilibrate şi adecvate cu starea individuală. Fitoterapia este o parte integrantă a tratamentului ayurvedic şi se bazează pe monografii detaliate ale plantelor, precum şi pe reţete tradiţionale de preparare a remediilor, cu o valoare terapeutică inestimabilă. 

Conform estimarilor WHO (Organizatia mondiala a sanatatii), in urmatorii ani in Europa rata folosirii medicamentelor obtinute din plante medicinale va atinge sau chiar va depasi rata medicamentelor sintetice, care contin substante chimice.Numeroase organizatii mondiale, precum WHO, UNIDO si UNESCO, acorda incredere sistemelor de vindecare traditionale , printre care si Ayurvedei. WHO a recunoscut eficacitatea medicinei ayurvedice in prevenirea bolilor, promovand folosirea medicamentelor preparate din materii prime naturale.

Conceptul de ayurveda este folosit atat din punct de vedere preventiv, cat si  terapeutic, daca afectiunea a inceput sa se manifeste.

Ayurveda si Cosmeticele

În afară de proprietățile medicinale, Ayurveda are, de asemenea, multe beneficii in ingrijirea pielii, parului si a corpului. Extractele de plante și substanțele naturale au fost formulate în produsele cosmetice, în funcție de sistemul Ayurveda, nu numai pentru îngrijirea zilnică a pielii si a parului, dar, de asemenea, pentru tratarea multor probleme. Unul dintre beneficiile majore este faptul că ingredientele active biologic sunt ușor de absorbit în straturile mai profunde ale pielii șiactioneaza la  nivel celular.

ulei-ayurvedic-cu-violete-pentru-toate-tipurile-de-piele-khadi Extractele de plante și substanțele naturale au fost întotdeauna o parte a produselor cosmetice. Cu toate acestea, cosmeticele pure ayurvedice sunt, fără nici o substanță chimică și pot fi folosite nu doar pentru îngrijirea zilnică a pielii si a parului, dar, de asemenea, pentru tratarea multor probleme.

Deși nu există nici o referire specifică despre Cosmetică în Ayurveda,aceste produse trebuie să respecte principiile de bază ale Ayurveda.Aceste principii sunt:

–   ingrediente utilizate în produsele cosmetice ayurvedice trebuie să fie obținute în mod naturaldin surse vegetale, cum ar fi plante, fructe și ierburi.

– cosmeticele Ayurveda ar trebui să conțină plante, extracte sau uleiuri esențiale obținute doar prin plante tradiționale ayurvedice recunoscute .
– ingrediente de origine animală, uleiuri minerale,pesticide, produse chimice, sau testate pe animale nu este permis.
– arome artificiale, conservanti sau coloranti nu ar trebui să fie utilizate. De asemenea, alcoolul nu ar trebui să fie inclus în compoziția produselor cosmetice de fabricație.

Gama KHADI cuprinde produse cosmetice naturale pentru ten, corp și păr, pe bază de plante folosite în medicina ayurvedică: uleiuri de tratament pentru căderea părului și mătreață, ulei anticelulitic, ulei antivergeturi, uleiuri faciale și de masaj, geluri de duș și șampoane naturale, măști pentru ten 100% naturale.

Mai mult, vopsea de păr naturală de tip HENNA, pentru obținerea unei palete largi de nuanțe, precum și pudre ayurvedice pentru igiena și tratamentul părului și scalpului.

Produsele KHADI sunt certificate naturale de către BDIH

apa-de-trandafiri-naturala-210ml henna-blond-mediu-vopsea-de-par-khadi ulei-cu-plante-ayurvedice-antiage-khadi

Surse: www,herbaayurvedica.ro; www.wikipedia.ro;  herbaline.ro; www.naturissimo.ro

 1. cella

  iInainte de a recomanda produsele ayurvedice ar fi mai bine sa se faca o documentare amanuntita asupra lor! Mai ales ca s-a constatat (din studiile americanilor) ca aceste produse vin cu un aport mare de metale grele, care numai benefice asupra organismului sunt! DOCUMENTATI-VA OAMENI BUNI, NU MAI FITI ATAT DE CREDULI!

  Răspunde
 2. cella

  Inainte de a recomanda produsele ayurvedice ar fi mai bine sa se faca o documentare amanuntita asupra lor! Mai ales ca s-a constatat (din studiile americanilor) ca aceste produse vin cu un aport mare de metale grele, care numai benefice asupra organismului nu sunt! DOCUMENTATI-VA OAMENI BUNI, NU MAI FITI ATAT DE CREDULI!

  Răspunde

Comentariul dvs.

 • (will not be published)