Hidratare 100% naturala

Ca sa eviti folosirea cremelor care contin substante chimice, poti folosi uleiuri si plante pentru a-ti hrani pielea. Printre acestea, uleiul de argan, uleiul de samburi de caise, uleiul de avocado, castravetele sau aloe vera. Iata 14 produse naturale pentru hidratare si cum le poti folosi.

1. Uleiul de argan

Uleiul de argan este un hidrantant natural al pielii. Folosit de catre femeile din tarile aride, uleiul de argan este eficient contra uscarii pielii. El este bogat in acizi grasi nesaturati si previne aparitia ridurilor.
Alege un ulei de argan virgin, presat la rece, pentru a beneficia de toate proprietatile sale. Acesta poate fi folosit pur, pe intregul corp, dimineata si seara. Dimineata foloseste foarte putin pentru ten, caci ar putea straluci. Trebuie sa stii si ca uleiul de argan este fotosensibil, deci nu te expune la soare dupa ce l-ai folosit.

2. Uleiul din samburi de caise

Uleiul din samburi de caise reda stralucirea pielii. El contine o cantitate importanta de vitamina A. Uleiul din samburi de caise regenereaza, rehidrateaza si protejeaza pielea de soare si poate fi folosit pentru orice tip de piele.

Poti folosi ulei din samburi de caise dimineata si seara, pe tot corpul. Desi protejeaza, acest ulei nu inlocuieste o crema de protectie solara.

3. Ulei din germeni de grau

Uleiul din germeni de greu previne uscare excesiva a pielii si imbatranirea cutanata, mentinand elasticitatea pielii. Acizii grasi din uleiul din germeni de grau protejeaza pielea de radicalii liberi, care deterioreaza tesuturile si duc la formarea ridurilor.

Foloseste ulei din germeni de grau pe tot corpul, dimineata si seara, daca ai pielea foarte uscata. El este foarte eficient si in plicare locala, pe mainile sau buzele crapate.

Daca ai pielea normala, foloseste-l o singura data pe zi, seara. El este excelent si pentru a hrani pielea dupa plaja.

Uleiul din germeni de grau poate provoca alergii, deci trebuie sa il testezi inainte de a-l folosi.

4. Ulei de limba mielului / Borago

Pe langa fatul ca hidrateaza, uleiul de limba mielului are si proprietati antirid. El contine omega 6 (acizi grasi buni) si este recomandat in mod special celor cu pielea foarte uscata, dar poate fi folosit de toata lumea.

Uleiul de borago se foloseste mai ales pe fata si pe gat, acolo unde semnele imbatranirii sunt cele mai vizibile.

Maseaza pielea cu ulei de limba mielului seara.

5. Ulei de avocado

Uleiul de avocado este un hidratant natural foarte bine absorbit de piele. El lasa un film protector la suprafata pielii si are un miros placut.

Foloseste ulei de avocado pe fata si pe corp. Acesta poate fi aplicat si dimineata si seara, pentru ca nu lasa pielea grasa.

6. Castravetele

Castravetele este plin de apa. El hidrateaza pielea la suprafata, insa nu o hraneste in profunzime. Foloseste castravetele mai ales dupa plaja sau cand simti ca pielea este mai uscata decat de obicei. Poti sa pui rondele de castravete pe fata sau poti face o masca cu iaurt si castravete.

7. Iaurtul

Iaurtul contine multa apa, dar si acidul lactic hidrateaza. El calmeaza pielea inrosita sau sensibila. Foloseste masti cu iaurt natur, fara zahar. Poti sa amesteci iaurtul cu castravete. Lasa-l sa actioneze 15 minute, apoi clateste cu apa.

8. Laptele de ovaz

Laptele de ovaz este un hidratant natural vegetal, extras din fulgii de ovaz. El calmeaza si inmoaie pielea si este recomandat persoanelor cu piele foarte uscata si care fac eczeme. Foloseste laptele de ovaz diluat in apa de baie, potrivit indicatiilor de pe ambalaj.

9. Uleiul de migdale dulci

Uleiul de migdale dulci este folosit in cosmetica pentru ca inmoaie pielea si previne vergeturile si pielea crapata. Este recomandat in mod special pielii uscate si aspre. Il poti aplica pe intregul corp, caci textura sa este agreabila. Foloseste 4-5 picaturi pe fata dimineata. Atentie la efectul de stralucire.

10.Untul de karite / unt de shea

Untul de karite are o compozitie bogata in ulei si ceara. El intra usor in piele si retine apa. Ideal pentru pielea sensibila si foarte uscata, untul de karite este ideal pentru hidratarea calcaielor. Poti folosi unt de karite pus direct pe piele, dupa ce il incalzesti usor in maini.

11. Gel de aloe

Gelul de aloe este hidratant si calmant si este eficient contra arsurilor solare. El contine, printre altele, acizi grasi organici si vitamine, care au un efect antiiritant si emolient. Cumpara gel de aloe vera bio, care prezinta garantia ca este natural si original. Poti folosi si gel de aloe vera natural, daca ai o planta de apartament.

12. Ulei de jojoba

Uleiul de jojoba este un hidratant natural ce patrunde usor in piele. Il poti folosi pe fata, corp sau par. Aplicat dimineata pe piele, uleiul de jojoba te protejeaza de razele soarelui, insa el nu inlocuieste cremele protectoare. Il poti aplica in orice moment al zilei, pentru o hidratare eficienta.

13. Lanolina

Lanolina se foloseste indeosebi pentru maini degerate, crapaturi sau picioare uscate. Foarte apropiata de sebumul pielii, lanolina formeaza o bariera care incetineste evaporarea apei, fara a-i bloca oxigenarea. Lanolina este folosita in compozitia a numeroase produse cosmetice hidratante. In stare pura, lanolina se aplica pe pielea foarte uscata sau pe calcaie.

Lanolina poate provoca alergii cutanate. Testeaz-o pe o mica portiune din piele si clateste imediat ce apare senzatia de arsura.

14. Ulei de in

Uleiul de in este ideal pentru pielea grasa. Bogat in Omega 3, el ajuta la echilibrarea nivelului de sebum din piele si poate fi folosit atat pentru fata, cat si pentru corp. Uleiul de in rancezeste repede, asa ca e mai bine sa cumperi o cantitate mica, depozitata intr-un recipient opac, pe care sa-l pastrezi la frigider.

Sursa: curademiere.ro

Comentariul dvs.

  • (will not be published)