Gomajul natural pentru o piele catifelata

 

Pielea este cel mai mare organ din corp, supus numeroaselor tipuri de agresiuni, atat datorita factorilor externi, cat si interni. Este formata din trei straturi, cel extern numindu-se epiderma. La randul sau, epiderma este stratificata, acoperita de un strat de cheratina. Straturile superioare se descuameaza in mod natural, se elimina periodic, permitand pielii sa respire si sa se regenereze.

Gomaj_2Gomajul reprezinta o exfoliere delicata a pielii, realizata cu ajutorul unor produse cosmetice atent selectionate, permitand exact aceasta indepartare a straturilor superficiale. Astfel, se elimina celulele cheratinoase inutile. Prin aceasta metoda pielea isi recapata elasticitatea si luminozitatea. In plus, in urma gomajului, aplicarea cremei hidratante devine mai eficienta. Si cremele de intretinere isi realizeaza efectele mai usor. Pielea reuseste in urma gomajului sa se regenereze mai usor.

In urma gomajului, pielea devine mai supla, mai luminoasa, respira mai eficient. Astfel, este intarziat procesul de imbatranire. Se poate aplica atat la nivelul tenului, cat si pe pielea corpului. Gomajul se poate realiza oricand, in orice moment al zilei, atat acasa cat si la un salon cosmetic. Pocedeul realizat cu produse 100% naturale este cel mai benefic pentru piele.

In general, amestecul pentru gomaj se aplica pe toata suprafata pielii, prin miscari circulare. Se maseaza delicat, cu atentie pentru a nu produce mici leziuni, avand in vedere ca orice produs exfoliant contine elemente grunjoase. Tot din aceeasi cauza, gomajul nu se realizeaza prea des, aplicarile fiind necesare cam o data la doua saptamani. Exfolierea prea agresiva, sau prea frecventa, dauneaza tenului. Cafeaua, taratele de grau, petalele de trandafir sunt folosite pentru efectul de exfoliere. Daca se aplica sub abur pielea se curata mult mai bine, produsul intra in profunzime, ofera un aspect mult mai luminos tenului.

Gomajul (scub-ul) facial si corporal se va realiza cu amestecuri naturale ce contin elemente grunjoase care prin masare delicata sa aiba capacitatea de a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii.

Papaya, algele marine sau portocalele sunt utilizate frecvent in scruburile corporale. Indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii duce la pierderea de centimetri de pe coapse, solduri, abdomen. Piperul, in special cel verde, este si el folosit in amestecurile pentru gomaj.

manusa gomaj, piele catifelata, ten naturalIntotdeauna este bine ca gomajul corporal sa se realieze folosind o manusa speciala, care sa permita o exfoliere delicata.

Spre deosebire de peeling, gomajul se poate realiza cu usurinta acasa, fara a apela la saloane specializate.

Se recomanda folosirea gomajului cu o frecventa de 1-2 ori pe saptamana, la dus. Se poate aplica atat pe fata cat si pe corp.

Naturissimo.ro

scrub corporal, portocalescrub corporal, tratament ten, tratament piele

scrub corporal, papaya delicioasa, tratament corp

Comentariul dvs.

  • (will not be published)