Gandim. Dar…. cum gandim?

Gandim.

Toti oamenii gandesc. Adica… ma gandesc ca toti gandim. Dar…. cum gandim?

Eficient? Directionat catre ceva anume? Stii pe unde iti umbla mintea asa… peste zi ?

Am zice ca suna pompos si oficial, insa e atat de simplu si atat de corect sa exersam acea GANDIRE EFICIENTA, in viata de zi cu zi!

Poate ne gandim la ceea ce e in fata noastra, poate la ceea ce facem in acel moment.

Dar de cate ori, la final de zi, iti amintesti pe unde ti-a umblat mintea, daca nu pui un dram de observare si punctare a ceea ce gandesti?

Gandirea aia mareata, pe care o admiram la altii, e una tintita catre un obiectiv, o tinta, un target. Nu in sens negativ, ca si cum „ti s-a pus pata pe ceva/cineva anume” si nu numai la locul de munca, ci in viata de zi cu zi. Si nici macar termenul „maret” nu are de ce sa ne sperie. Si daca avem de gand sa facem o salata, faptul ca o ducem la bun sfarsit, e ceva maret pentru noi, la acel moment. Raporteaza-te cu blandete la ceea ce iti doresti, la ceea ce faci.

Cand ai avut ultima data o Gandire Directionata catre ceva anume, care sa iti aduca ambundenta, sanatate sau sa te ajute sa realizezi ca esti in mijlocul unui proces care are ca finalizare un succes?

Sunt persoane care-si stabilesc un cuvant la inceput de an si il „urmaresc” cum ii serveste acel cuvant zi de zi, cum anume le imbunatateste viata. Dar cum ar fi sa ne stabilim un cuvant macar pe saptamana? Sa fie Saptamana „Naturala” sau Saptamana „Sinceritate” sau Saptamana „Impartasirii de experiente bune”  sau Saptamana „Sportului”?

A face ceva concret si directionat catre un scop, in viata ta de zi cu zi, implica o activitate de gandire directionata. A nu se lasa ca imprejurarile din viata sau activitatile de peste zi sa fie aleatorii, ci, mai degraba, directionate catre ceea ce iti doresti, cu scop, cu intentie, cu dorinta de realizare. Aici este eficienta gandirii in viata noastra- zi de zi, oriunde am fi si cu oricine.

 

Gandirea eficienta incepe cu Intentie.

Inseamna sa ne gandim in mod intentionat la lucrurile despre care stim ca ne imbunatatesc viata.

🍀Nu negocia cu nimeni si nu da putere nimanui asupra deciziilor ce tin de Sanatatea ta si Dezvoltarea ta personala.
Faci alegeri in fiecare zi. Fa-o intelept: informat si asumat!🍀

 

 

 

 

Comentariul dvs.

  • (will not be published)