Efectele remarcabile ale uleiurilor esențiale pentru frumusețe

Ați observat că unele dintre cele mai scumpe produse profesionale de îngrijire și dermatocosmetice au în lista de ingrediente “miraculoase” câteva uleiuri esențiale?

Maria Galland, Decleor, Estée Lauder sunt doar câteva din brandurile de renume, a căror produse de înfrumusețare și întinerire conțin uleiuri esențiale.

Așadar , putem beneficia de rezultatele miraculoase promise de cele mai scumpe creme și fără să facem o gaură enormă în buget.  În plus, avem siguranța că împreună cu substanțele nutritive nu pătrund și ingrediente cosmetice  toxice.

Majoritatea uleiurilor esențiale se utilizează diluate, în combinație cu uleiuri vegetale – ulei de cocos, ulei de jojoba, ulei de migdale, ulei de măsline, ulei de argan. Important este ca uleiurile esențiale să fie naturale, preferabil uleiuri cosmetice bio, pentru a fi sigure că pielea beneficiază de ingrediente cosmetice de calitate. De asemenea, uleiul de bază, cel în care se diluează, trebuie să fie presat la rece, astfel încât substanțele nutritive să fie păstrate în întregime.

Iată doar câteva din beneficiile uleiurilor esențiale pentru piele și modul în care le puteți încorpora în rutina de îngrijire:

1. Vindecă coșurile peste noapte

Deși ați trecut de perioada adolescenței, vă mai apare din când în când câte un coș, în cel mai nepotrivit moment și loc..?

Soluția naturală și 100% eficientă este uleiul esențial de arbore de ceai, cunoscut și sunt denumirea de ulei de tea tree (denumirea în latină – Melaleuca alternifolia).

crema de fata F(1)În Australia, în timpul celui de-al 2-lea Război Mondial și înainte de apariția antibioticelor sintetice, medicii utilizau ulei de tea tree pentru a dezinfecta rănile, acesta având un puternic efect antiseptic.

Uleiul de arbore de ceai elimină în mod natural bacteriile care cauzează acneea. Acest ulei tratează și ciuperca unghiilor, mătreața și înțepăturile de insecte.

Pentru a scăpa peste noapte de un coș aplicați o picătură de ulei direct pe coș.

Spre deosebire,de alte uleiuri, acesta de poate aplica nediluat, direct pe piele, cu condiția să nu aveți pielea foarte sensibilă și să efectuați în prealabil un test de toleranță.

2. Stimulează creșterea părului, conferă strălucire

Îmbogățiti masca de păr din comerț cu câteva picături de ulei de esențial, pentru a spori efectele benefice ale acesteea. De asemenea, puteți opta pentru un amestec natural din uleiuri vegetale și uleiuri esențiale. Ca bază, alegeți uleiul de cocos, uleiul de ricin, uleiul de avocado sau uleiul de argan.

Pentru stimularea creșterii părului și protejarea împotriva apei sărate și clorinate, alegeți uleiul de ylang ylang, acesta conferă părului și un miros superb!

tratamente naturiste pentru un par sanatos

tratamente naturiste pentru un par sanatos

Pentru hidratare, strălucire și pentru combaterea mătreții alegeți uleiul esențial de lavandă.

Pentru strălucire și pentru a întări rădăcinile părului, optați pentru uleiul de geraniu sau uleiul de rozmarin.

Pentru a preveni despicarea firelor și a parfuma delicat părul, optați pentru uleiul esențial de santal.

3. Îmbunătățește circulația sângelui, combate celulita

Un mod eficient pentru a stimula drenajul limfatic și de a reduce celulita este masajul. Dacă vreți să fiți sigure că aplicați pe piele un ulei de calitate, cu ingrediente în concrentrația optimă, cel mai bine este să vă preparați propriul amestec. Este extrem de simplu – doar amestecați 100 ml ulei de bază cu 20 picături de ulei esențial și agitați, păstrați într-un recipient din sticlă care să fie comod în utilizare. Cele mai potrivite uleiuri de bază sunt: uleiul de cocos, uleiul de susan, uleiul de migdale, uleiul din sâmbure de struguri.

Cele mai potrivite uleiuri esențiale pentru combaterea celulitei sunt: uleiul de grapefruit, rozmarin,  salvie, lămâie, uleiul esențial de fenicul, uleiul de ienupăr.

Pentru un masaj mai eficient alegeți un accesoriu de masaj, o ventuză pentru pentru masaj.

4. Conferă pielii luminozitate

Tenul este lipsit de vitalitate și nici o cremă nu reușește să îi redea aspectul proaspăt, strălucitor…? Aplicați un gomaj potrivit tipului de ten, apoi, pe tenul curat, pulverizați apă termală sau apă florală și masați pe ten un amestec din ulei de argan,ulei de măceșe + câteva picături de ulei esențial din semințe de morcov sau ulei esențial de geraniu.

Pentru corp încercați uleiul esențial de lavandă sau uleiul de lemongrass în amestec cu ulei de argan sau migdale.

5. Estompează și previne ridurile

Peelingurile chimice promit să șteargă ridurile, iar utilizarea regulată promite o piele netedă pentru vreme îndelungată.

Știați că și uleiurile esențiale pot avea rezultate similare, constituind astfel o alternativă sigură și blândă la utilizarea acizilor…?

Uleiul esențial de geraniu are efect astringent și în același timp stimulează producția de colagen.

Uleiul esențial de patchouli și uleiul de frankincense (de tămâie) au puternice efecte antirid și în același timp ajută la echilibrarea sebumului, la tratarea eczemelor, dermatitei și psoriazisului.

6. Blochează acțiunea radicalilor liberiBeneficiile utilizarii uleiurilor pentru piele

Beta-catrotenul și vitamina A din uleiul esențial de semințe de morcov stimulează detoxifierea pielii, protejează pielea datorită conținutului mare de antioxidanți, împiedicând reducerea colagenului din piele.

 7. Elimină celulele moarte și energizează

Poate v-ați întrebat de multe ori ce produs magic lasă pielea strălucitoare ca în imaginile de la TV sau din reviste.. Ei bine, secretul este exfolierea! Pentru efecte maxime adăugați în amestecul exfoliant (fie un produs din comerț, fie un amestec homemade) câteva picături de ulei esențial de lemongrass, ulei de lămâie sau ulei esențial de portocală. Pielea va rămâne luminoasă, mătăsoasă, iar efectul energizant al citricelor vă va binedispune pentru întreaga zi. Amestecați câteva linguri de zahăr fin, miere, ulei de măsline și câteva picături de ulei de lămâie. Faceți o baie de 5-10 min. pentru a deschide complet porii, apoi aplicați acest amestec și masați energic. După acest răsfăț pielea dvs. va fi strălucitoare și extrem de catifelată.

Obligatoriu de reținut: atunci când utilizâm uleiurile esențiale este absolut necesar să respectăm dozajul, o picătură în plus va irita pielea, așadar principiul “mai mult cu mai puțin” este reprezentativ pentru utilizarea uleiurilor esențiale.

Nu aplicați uleiurile esențiale de citrice înainte de expunerea la soare și evitați utilizarea pe ten, acestea sunt fotosensibilizante și pot provoca arsuri. Dacă seara aplicați pe ten o mască /ser cu ulei esențial din coaja de citrice, a doua zi este obligatoriu să aplicați o cremă cu factor de protecție de cel puțin 30SPF, altfel riscați să vă ardeți pielea.

 

  1. Merlusca Elena

    Sistem performant pentru
    > succes! Daca doresti rezultate, succes
    > si prosperitate, este timpul sa te alaturi celui mai nou si
    > mai performant program de lucru la domiciliu! Noi iti oferim
    > tot ceea ce ai nevoie: instruire gratuita si de cea mai buna
    > calitate, contract de comision, un plan exceptional de
    > dezvoltare si extindere in viitor. Porneste rapid si cere
    > acum toate informatiile, la adresa de email: ninamerlusca60@gmail.com

    Răspunde

Comentariul dvs.

  • (will not be published)