Cum se consuma semintele de chia

Semințele de chia reprezintă un superaliment, care ar trebui să facă parte din alimentația noastră zilnică datorită compoziției bogate de minerale, vitamine, acizi grași esențiali, proteine, aminoacizi.

Semințele de chia pot fi consumate fără nici o contraindicație, fiind indicate pentru adulți, adolescenți, copii, bătrâni, femei însărcinate, mame care alăptează, femei aflate la menopauza, persoane cu afecțiuni grave (osteoporoză, cancer, artrită, diabet, boli de inimă).

Deși au un preț mai mare (aprox. 12 lei – 100gr), doar 2 lingurițe pe zi sunt suficiente pentru un beneficiu maxim pentru sănătate.

Dacă deja v-ați convins de beneficiile minunate a semințelor de chia, trebuie menționat că acestea sunt și foarte bune la gust, nu doar sănătoase 🙂

Semințele de chia au un gust asemănător nucilor. Cand le puneți in apă sau în lapte își dublează cantitatea pentru că se umflă foarte mult și absorb toată cantitatea de lichid, transformându-se într-o compoziție gelatinoasă.

Dacă se presară peste salate sau cereale la micul dejun și nu sunt lăsate la înmuiat au o textura ușor crocantă.

Iată câteva trucuri pentru a include semințele de chia în alimentația zilnică

  • adaugați 1-2 lingurițe de semințe de chia în iaurtul / laptele cu cereale la micul dejun
  • presărați peste salate de fructe sau legume
  • adaugați în fresh-ul de portocale sau limonadă
  • adăugați în produse coapte / de patiserie – brioșe, chec, aluat de pâine, blat de pizza, clătite etc.
  • preparați rețete delicioase și extrem de sănătoase cu semințe de chia în doar 10-15 minute

Citiți și insipirați-vă din aceste rețețe cu semințe de chia – deserturi sănătoase, aperitive dietetice, salate nutritive, etc.

 

Comentariul dvs.

  • (will not be published)