Cum sa ne intinerim pielea folosind uleiurile naturale!

Industria frumusetii este o afacere de multi-miliarde de euro. Ea produce tot felul de creme si unguente care promit o curatare naturala si astfel va fac sa cumparati aceste crème pline de chimicale. Curățarea cu  ulei este o metodă prin care puteți recapata controlul sanatatii pielii dumneavoastra si a readuce luminozitatea si frumusetea naturala a pielii.

152030879Unii oameni sunt sceptici cu privire la utilizarea uleiului pentru a curăța pielea și se tem că pielea va deveni prea grasa. Opusul este adevărat. Uleiurile naturale echilibreaza PH-ul pielii și ajuta sa scăpam de excesul de grasimi. Metoda este aplicabilă la toate tipurile de piele; trebuie doar să va jucati cu  proporțiile de ulei, obtinand compozitia potrivita pentru tine.

Ce este uleiul demachiant?

Curățarea cu ulei foloseste combinatii specifice de uleiuri naturale pentru a curăța și echilibra pielea. Acesta este utilizat de obicei pentru fata si poate fi combinat cu abur blând.

Cum acționează uleiul demachiant?

Spre deosebire de sapunurile comerciale și detergenții faciali, uleiurile naturale nu distrug mecanismele de protecție innascute ale pielii, dar promoveaza auto-vindecarea și curățarea. Atunci când aplicati produse de ingrijire a pielii, acestea indeparteaza agresiv uleiul (sebum) din piele. Pielea ta – cel mai mare organ al corpului – încearcă să supra-compenseze pierderea și produce mai mult sebum, ceea ce face pielea sa arate grasa. Ca urmare, utilizați chiar mai multe produse de uscare, creând un cerc vicios. În plus, produsele cosmetice vin încărcate cu tot felul de arome, care de multe ori acționează ca iritante și aprofundeaza problema.

Oricât de ciudat ar suna, atunci când se aplică ulei natural pe piele, pielea devine de fapt mai putin grasa. Ulei dizolva sebumul. Aceasta urmează unul dintre principiile de bază ale chimiei: cea a dizolvarii. Dacă utilizați uleiurile potrivite, va ajuta la eliminarea uleiurilor murdare si curata porii de murdarie si bacterii.

Uleiurile eliminate vor fi înlocuite cu uleiuri sanatoase, care vor ajuta hrani pielea. Uleiurile naturale echilibreaza pH-ul  pielii, ceea ce face ca această metodă sa aiba succes pe termen lung.

Este posibil sa fie o perioadă de adaptare inițială, atunci când pielea arată mai rău după folosirea uleiurilor, dar aceasta este doar o parte a procesului de detoxifiere și nu înseamnă că tratamentul de ulei nu functioneaza.

Cele mai bune uleiuri pentru demachiere

Pot fi utilizate diferite uleiuri vegetale, iar unele dintre ele, probabil le aveti deja în bucătărie sau in dulapiorul cu medicamente.

Ulei de ricin

uleiuri esentialeAcest ulei este excelent la eliminarea impuritățile din piele și la fel de bine, se poate folosi pentru ingrijirea parului.. Acesta trebuie să fie diluat cu un alt ulei sau  va usca pielea. Daca pielea ta este deja uscata, puteți utiliza în continuare ulei de ricin, dar in cantitati mai reduse. Unii sunt preocupați de practicile de crestere nesustenabile ale plantei, expunand lucrătorii la toxine. In acest caz, puteti folosi ca inlocuitor  uleiul de alune. Puteți folosi, de asemenea, uleiul de alune pentru a vindeca natural cicatricile.

Cele mai bune optiuni pentru diluarea uleiului de ricin, sunt:

ü  Uleiul de masline (care este, de asemenea, unul dintre primele 7 uleiuri pentru îngrijirea pielii)

ü  Ulei din semințe de floarea-soarelui

ü  Ulei de șofrănel

ü  Ulei de cocos (puteți utiliza, uleiul de cocos pentru a face un unt de corp de casă)

Uleiuri sunt amestecate în diferite proporții, în funcție de tipul de piele.

Diferite tipuri de piele

Aveti nevoie de putina experienta,  pentru a obține amestecul potrivit pentru pielea ta. Corpul fiecarei persoane este diferit. Puteți face loturi mai mici la început, si faceti ajustările necesare până când veți obține formula perfect.

Aceste retete au fost sugerate pentru diferitele tipuri de piele:

Tenul gras: ulei de ricin, 2/3 ulei de alune și 1/3 de măsline sau alt ulei

Ten normal: ulei de ricin 1/2 / ulei de alune și 1/2 de măsline sau alt ulei

Pielea uscata: ulei de ricin, 1/3 / ulei de alune și 2/3 de măsline sau alt ulei

Puteți cumpăra, de asemenea uleiul. Cele vândute în magazine sunt de obicei o combinație de uleiuri botanice (de măsline, susan, floarea soarelui, semințe de struguri, migdale, șofran), un extract (iasomie, ceai verde), și / sau vitaminele A și E.

Cum sa faci o curatare a tenului corecta

Este mult mai practic dacă faci acest lucru în duș sau la chiuveta in baie.

1.      Turnați o cantitate generoasă de amestec de ulei în mână și masati. Nu este nevoie sa spalati sau sa curatati fata inainte.. Uleiul va elimina toate impuritățile (inclusiv machiajul). Masati până când vă simțiți pielea saturată cu ulei; puteți chiar sa lăsati timp de 10 minute, ca o masca.

2.      Inmuiati un prosop curat sub apă foarte fierbinte si stoarceti-l.

3.      Pune prosopul pe față și lăsa-l acolo pentru câteva minute (până când se răcește). Acest lucru va crea un efect de abur și va curăța porii. Ștergeți uleiul ușor și se repetă două-trei ori.

4.      Nu frecati, lasati aburii din prosop sa elimine uleiul. Este bine ca un strat subțire de ulei curat să rămână pe piele.

5.      Daca pielea se simte usor uscata, se poate utiliza o picătură de amestecul tau de ulei,  ca o crema moale. În mod obișnuit, nu este nevoie de crema hidratanta.

6.      Pielea ta ar trebui să strălucească acum!

Când și cât de des ar trebui sa se face curatirea  cu ulei?

Cel mai bine este de a face curatirea seara, înainte de a merge la culcare. Unii sugerează sa o faci zilnic, în timp ce alții preferă să o facă mai puțin frecvent pentru a da pielii o șansă de a reacționa și de a echilibra PH-ul în mod natural.

A nu se uita:

Este foarte important pentru sanatatea pielii,  de a bea apă suficientă. Uneori impuritățile pielii se vor reduce, dacă doar stai hidratat.

Nu veti avea o  pielea perfectă peste noapte si rezultate positive, observandu-se dupa cateva tratamente.

Nu va grabiti si acordati-va sufficient timp pentru a gasi combinatia cea mai buna de ulei, pentru pielea dumneavoastra..

Combina curățare tenului cu ulei,  cu unele  masaje faciale.

Comentariul dvs.

  • (will not be published)