Relatie complicata cu Parul Tau?

🧐Știți cum crește părul?

🍀Părul este un produs al epidermei. Își datorează capacitatea de a crește foliculilor de păr adânc înrădăcinați, care sunt singurul element viu al părului. Bulbul este situat în partea inferioară a foliculului pilos, este format din celule matrice care înconjoară papila părului; papila este conectată la sistemul nervos și sanguin.
🍀Celulele matrice care funcționează corect produc keratinocite, care formează părul. Creștere părului este ciclică, fiecare folicul pilos lucrează între 3 şi până spre 20 de ani, apoi se odihnește; ciclul de viață al bulbului este format din 3 faze1, care sunt:
* ANAGEN – faza activă de creștere a părului. În timpul acestui proces, celulele matrice din foliculul pilos se divi- zează intens pentru a produce păr nou.
* KATAGEN – faza de tranziție a creșterii părului. Bulbul moare, procesele de reproducere ale părului se opresc și matricea dispare. Părul este împins spre suprafața pielii.
* TELOGEN – faza de odihnă. Foliculul de păr se odihnește, părul alunecă încet din piele. Cel mai adesea, bulbul părăsește foliculul pilos în mod spontan, dar uneori este împins de părul nou în faza de anagen.
💚La persoanele cu păr sănătos, în jur de 80% din păr se găsește în faza de anagen, 1% în faza de katagen, iar 19% în faza telogen. Căderea excesivă a părului este asociată cu dezechilibrul între diferitele etape ale creșterii lui.

Rutinele pentru îngrijirea părului includ utilizarea produselor potrivite, respectarea practicilor pentru a avea și a ne menține un păr sănătos și evitarea măsurilor care pot dăuna firului de păr. Deși nu există o abordare „one size fits all” a celei mai bune rutine de îngrijire a părului, majoritatea pașilor includ curățarea, hidratarea, hrănirea și protejarea părului.”, explică Corina Oprea, stilist Londa Professional.

Din rutina ta nu pot lipsi următoarele activități:

  1. Spălarea părului – Este important să speli părul regulat pentru a elimina murdăria, uleiurile și produsele de styling acumulate în timp. În general, ar trebui să speli părul o dată la două-trei zile. Folosește apă călduță și mișcări circulare. Masează cu atenție părul de la rădăcini până la vârfuri.
  2. Hidratarea – Pentru a menține părul hidratat și sănătos este indicat să folosești un balsam sau o mască de păr după fiecare spălare. De asemenea, poți utiliza uleiuri de păr sau alte produse hidratante pentru a păstra părul hidratat între spălări.
  3. Protejarea părului – Folosește produse de protecție împotriva căldurii (cum ar fi spray-uri sau seruri cu protecție termică). Aplică-le înainte de a folosi uscătorul de păr, placa de îndreptat sau ondulatorul de păr.
  4. Pieptănarea – Înainte de a pieptăna părul, asigură-te că este uscat sau că este ușor umed. Utilizează o perie cu dinți rari pentru a evita deteriorarea părului.

Pe lângă etapele de bază ale rutinei de îngrijire e important să acorzi o atenție deosebită și altor aspecte precum tăierea regulată a vârfurilor despicate. Evită, de asemenea, produsele de styling care acționează agresiv asupra firelor de păr. Nu ezita să consulți părerea unui specialist și să alegi șampon și balsam de par pe bază de compuși organici.

Oferă părului vitalitate și strălucire cu produsele de îngrijire corespunzătoare!

https://naturissimo.ro/categorie-produs/ingrijire-si-vopsire-par-bio/

💚www.naturissimo.ro💚

 

 

Comentariul dvs.

  • (will not be published)