Beneficiile Sapunului Negru African

Săpunul negru african , cunoscut și ca săpun negru , se prepară din frunze de palmier, păstăile boabelor de cacao și diverse uleiuri și unturi vegetale – unt de shea, unt de cacao, ulei de cocos.

Plantele folosite în săpunul negru sunt uscate la soare și prăjite în cuptoare de lut pentru a produce cenușă . Cenușa se amestecă cu apă și este filtrată pentru a produce săpunul negru african .

Procesul de prăjire produce o culoare maro închis,  de aici numele de săpun negru african .

Săpunul negru african este bogat în mod natural în vitamina E și A și antioxidanți .

Utilizările săpunului negru african

Săpunul negru african poate fi aplicat pe par ca un șampon delicat. Are avantajul că nu conține laurilsulfat de sodiu , un agent de spumare dur care degresează foarte puternic și îndepărtează uleiurile naturale specifice scalpului.

Anumite surse susțin că săpunul negru african poate fi utilizat și pentru a trata și preveni matreata , având proprietăți anti – fungice și anti – bacteriene.

Poate fi utilizat ca demachiant pentru ten. Săpun negru african conține proprietăți antibacteriene, care ajuta la prevenirea acneei și estomparea petelor lăsate de acnee sau diverse răni.

Săpunul negru curăță pielea în profunzime, dizolvă toate  impuritățile (inclusiv machiaj rezistent) și lasă tenul catifelat, neted, perfect curat.

De asemenea, săpunul negru previne apariția acneei, întrucât împiedică dezvoltarea bacteriilor cauzatoare de acnee, fiind astfel foarte potrivit pentru tenul cu exces de sebuum.

Este bogat în vitaminele A și E, datorită conținutului mare de unt de shea, fiind astfel benefic chiar și pentru pielea sensibilă, normală, cu porțiuni de piele uscată, care se descuamează.

Pentru că degreseză în mod delicat și curăță eficient fără să usuce pielea, este ideal ca gel de duș natural, inclusiv pentru persoanele cu piele sensibilă, piele cu probleme (alergii, psoriazis etc.). Iar dacă sunteți predispuși la acnee pe corp (spate, umeri), utilizarea zilnică a acestui săpun va reuși să rezolve această problemă și să o mențină sub control.

Săpunul negru african nu conține conservanți, coloranți sau parfum, fiind astfel alegerea cea mai potritivită dacă vă doriți un produs de igienă și îngrijire complet vegetal și natural.

Așadar dacă vă doriți o piele suplă, catifelată, curată și netedă încercați săpunul negru african.

Există câteva varietăți de săpun negru african:

  • săpun solid (de culoarea caramelului, cu o textură mai moale față de săpunurile obișnuite)
  • săpun negru african lichid (obținut din amestecarea săpunului solid cu apă distilată sau apă florală)
  • săpun negru african lichid parfumat (îmbogățit cu uleiuri esențiale pure, pentru aromă dar și pentru un plus de beneficii)

Aroma săpunului este simulară cu cea a săpunului de casă, însă după utilizare pielea nu păstrează absolut deloc mirosul și miroase a curat.

Culoarea săpunului este ciocolatie, caramel, obținută în mod natural datorită conținutului de păstăi de cacao prăjite.

Textura săpunului lichid este foarte cremoasă, extrem de plăcută pe piele.

Spuma pe care o face săpunul african este generoasă și fină.

 

 

 

 

 

Comentariul dvs.

  • (will not be published)