Retete crema antiage si anticearcane

           Cum deja sezonul rece se apropie cu pasi repezi ne-am gandit sa venim in ajutorul vostru, cu doua retete de crème pentru intretinerea tenului. Temperaturile scazute, vantul si caldura din spatiile inchise sunt doar trei dintre motivele pentru care tenul tau are de suferit in timpul iernii. In aceste conditii, pielea devine uscata, iar in unele cazuri se exfoliaza atat de tare incat apar eczeme.

Vestea buna este ca poti face fata asprimii anotimpului rece cu cateva crème, pe care le poti face cu usurinta in confortul locuintei tale.

Mai jos, regasiti doua retele pentru ingrijirea tenului; respective o crema anticearcane si o crema antiage

Crema anticearcane

crema anticearcane, ingrediente cosmetice, ulei esential

Pentru a reusi prepararea acestei crème, cu o textura foarte placuta,  concentrată în ingrediente active specifice ce acționează pentru atenuarea cearcănelor și a pungilor de sub ochi, avem nevoie de urmatoarele ingrediente si cantitati:

Într-un pahar termorezistent se adaugă ingredientele : uleiul de luminita serii, siliconul vegetal, emulsanul si glycemul. Într-un alt pahar se adaugă ingredientele: apa de hamamelis, extract de vita rosie si cafeina. Ambele pahare se plasează pe baie de apă, amestecând fiecare compozitie din când în când.
Când ambele compozitii au ajuns la temperatura de 70°C se retrag de la căldură.

Se toarnă lent dar dintr-o mișcare, primul pahar peste al doilea pahar (atenție, nu invers în această rețetă!), în timp ce în paharul al doilea,  mixerul lucrează deja. Se mixează timp de 3 minute.
Paharul se plasează într-un vas cu apă rece pentru accelerarea răcirii, continuând mixarea pentru încă 3 minute. Dacă mixerul nu mai face față, se continuă manual omogenizarea.

Când compoziția a ajuns la temperatura mâinii, se adaugă pe rând ingredientele restul ingredientelor, cu amestecare temeinică după fiecare. 
Crema astfel obținută se transferă în recipientul dedicat.  pH: ~5.5

Astfel, obtinem o  cremă complexă ce conține ingrediente active care acționează pentru îmbunătățirea aspectului zonei ochilor, hidratarea și tonifierea pielii. Are o textură onctuoasă și foarte fină, plăcută la aplicare. Mirosul este vegetal, agreabil. Se absoarbe bine, lasă pielea catifelată și cu o senzație de confort.

Opțiuni și explicații:

  • în funcție de pH-ul unor ingrediente din rețetă, valoarea pH-ului cremei poate varia; cafeina, pentru a nu se cristaliza, necesită un pH între 5 – 5.5, dacă pH-ul cremei e mai mare, este nevoie de un mic adaos de acid lactic (1-2 picături) la finalul preparării cremei
  • în loc de apa de hamamelis se poate folosi apă de imortele, cu mențiunea că mirosul acesteia este mai puțin agreabil
  • în loc de ulei de luminița serii se poate folosi și alt ulei vegetal ales în funcție de proprietăți și preferințe, de exemplu: argan, șofrănel, smochin de barbaria, centella, orez, castravete
  • în loc de cosgard se poate folosi fragard, aceeași cantitate

Masca antiage

masca antiage, uleiuri esentiale, cosmetice bio

Folosind urmatoarele ingredient, putem obtine o crema pe  bază de pudre ayurvedice cu acțiune anti-aging forte, cu acizi de fructe AHA și ulei esențial din semințe de morcov pentru efectul rejuvenant, regenerator și antirid:

 

Mod de preparare:
Într-un castron,  se amestecă pudrele, apoi se adaugă restul ingredientelor si se amestecă până ce se obține o pastă omogenă. 
Notă: în funcție de lot, densitatea pudrelor poate varia ușor, iar dacă la finalul preparării masca este prea fluidă sau prea compactă, se va suplimenta cu puțină pudră ori apă, după caz.

Utilizare:
Masca este gata și se folosește imediat după preparare, ea fiind destul de grunjuroasă, aplicarea mai facilă facandu-se cu ajutorul unei spatule. Se aplică pe față evitând zona ochilor și buzele, se lasă să acționeze cca. 10-12 minute. Se clătește cu apă din abundență, se tamponează fața cu un prosop moale, apoi, dacă se dorește, se aplică un toner și o cremă hidratantă.
Masca se poate folosi o dată sau de două ori pe săptămână.

Am obtinut o mască pe bază de două pudre ayurvedice, cu acțiune anti-aging: brahmi (tonic, purifiant, anti-aging, ameliorează diverse probleme cutanate) și bhringaraj (rejuvenant, luptă împotriva îmbătrânirii cutanate, regenerator).

Am inclus în rețetă și acizii de fructe, un activ cosmetic cunoscut pentru efectul rejuvenant, de stimulare a reînnoirii celulare cutanate și de estompare a ridurilor.

 Uleiul esențial obținut din semințele de morcov este cunoscut pentru efectul regenerator și antirid forte, folosit pentru înfrumusețarea tenului, îmbunătățirea aspectului și condiției pielii.

Opțiuni:

  • uleiul esențial de semințe de morcov se poate înlocui cu alt ulei esențial ales în funcție de proprietăți sau, pentru cei cu pielea sensibilă, se poate omite din rețetă; alte uleiuri esențiale cu acțiune anti-aging ar fi: geraniu, lemn de trandafir sau neroli
  • în loc de apa plată se poate folosi apă florală (neroli, trandafiri, melissa) sau o infuzie 

Avertisment: proprietățile, indicațiile și modul de utilizare al produselor prezentate pe site-ul Naturissimo sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, site-uri web de referință în fitoterapie, aromaterapie sau hidrolaterapie, jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător/furnizor. Cu toate acestea, aceste informații sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte și pulberi de plante în scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.

 

Comentariul dvs.

  • (will not be published)