13 moduri de utilizare a mierii pentru sanatate!

Mierea naturală care nu a fost încălzita este un ingredient excelent pentru sanatatea ta: adăugați-o  in  apa de baie, folosiți miere ca o masca de fata sau ca o băutură relaxantă – și veți beneficia de  proprietățile sale anti-bacteriene, care ajuta la tratarea infectiilor pielii și stresul emoțional. Principalul ingredient din miere este fructoză (zahăr din sursă de fructe), care îi conferă o durabilitate de lungă durată. Comparativ cu zahăr alb, descompunerea fructozei  în organism este mai lenta, rezultând într-o creștere moderată a nivelului de zahar din sange. Mierea conține, de asemenea, proteine, minerale (cum ar fi fier, cupru, fosfor, potasiu și sodiu), enzime și vitamine, în special grupul B.

mierea naturala beneficiiCuloarea mierei variază între diferitele tipuri. Culoare mai închisă indică faptul că nivelul de antioxidanti este mai ridicat. Este important să rețineți că mierea încălzire peste 40 de grade Celsius poate distruge proprietățile sale de sănătate.

În afară de a o manca, puteți folosi mierea în mai multe moduri suplimentare pentru a iti imbunatatii sanatatea:

1. Raceala si gripa

O bautura traditionala pentru raceala sau gripa este apă fierbinte cu miere, lămâie, scorțișoară și ghimbir. Este recomandat să-l bei la fiecare două ore.

2. Tuse, infecții în gât și piept inflamat

Mierea este folosită în multe siropuri de casă pentru tratarea infectiilor pulmonare  si  tuse. Pentru a face u sirop impotriva tusei si a infectiilor pulmonare folositi:

–                      4 lingurit ede miere de calitate

–                      1 ceapa, toccata

–                      3 cm ghimbir proaspat, ras

Se toarnă mierea intr-un castron si se adauga ceapa tocata si ghimbirul ras. Lăsați amestecul peste noapte sau cel puțin timp de 6 ore. În acest timp ingredientele active din ceapa si ghimbir va fi lansat și absorbit în miere.

Ia o lingurita de miere (puteți scoate ceapa si ghimbir) la fiecare câteva ore până când simptomele sunt ameliorate.

3.  Acnee și cosuri

Aplicați o picătură de miere naturală pe cosuri inainte de a merge la culcare si va dispărea aproape peste noapte, datorită proprietăților sale anti-bacteriene. De asemenea, mierea usuca ranile si previne iritarea pielii și inflamația acesteia.

4. Răni și arsuri

Un tifon uns cu miere oferă un mediu umed pentru piele, ajută la prevenirea infecțiilor, elimină mirosurile si reduce inflamatia.

5. Pielea uscata

Mierea este un ingredient excelent pentru a fi utilizata în baia de grațieproprietatilor sale de vindecare și de emoliere. Puteți să-l aplica direct pe piele aspră, sau sa dizolvati mierea în apă și adaugati amestecul in apa de baie.

6. Buze uscate

Aplica un pic de miere pe buzele uscate sau crapate, și lăsați timp de cateva minute pentru a le înmuia.

7. Gingivita

Aplicati miere direct pe zona afectată. Acest lucru va ajuta pentru a rezolva problema rapid.

8. Stres

Se prepară o infuzie din plante calmante, folosind plante, cum ar fi Melissa, floarea pasiunii și mușețelul și îndulcit cu miere pentru a spori efectul calmant

9. Ulcere gastrice

Două linguri pe zi ar trebui să fie suficient pentru majoritatea tipurilor de miere. Mănâncă  pe stomacul gol de trei ori pe zi, timp de trei săptămâni.

10. Menstruatie

Miere stimuleaza producerea de omega-6 acid gras care reglementează procesele hormonale din corpul nostru. Recomandarea este de a lua o lingură de miere într-un pahar cu apa calda sau ceai de plante o data pe zi.

11. Mahmureala

Consumul de alcool încarcă ficatul, ceea ce duce la simptome familiare de deshidratare, sete, dureri de cap și greață. Beti o ceașcă de apă caldă cu o jumatate de lamaie proaspata  si o lingurita de miere . Va ajuta la detoxifierea ficatului și reduce efectul alcoolului. Deasemenea , puteti consuma băutura  zilnic, pe stomacul gol pentru curățarea organismului.

12. Par uscat

Se amesteca jumatate de ceasca de miere cu un sfert de cana cu ulei de și se păstreaza amestecul intr-un borcan de sticlă curat. După spalarea parului (fără samponare), aplică două linguri de amestec si se freaca bine cu degetele. Purtați o casca de duș și se lasă amestecul pe cap timp de 30 minute. Apoi, samponati si uscati parul ca de obicei

13.  Imbatranirea pielii

 

Se prepară o mască anti imbatranire: se amestecă 2-3 linguri de miere cu 7 picaturi de ulei de luminita de seara (ajută la reconstrucția celulele pielii). Adauga 1 picatura de ulei de lavanda esențial (care are proprietăți calmante și antiseptice) și ulei esențial de lemn de santal (mentine sanatatea pielii, liniștitor și extrem de eficient pentru tenul matur și uscat). Aplica masca pe fata curata și așteptați o jumătate de oră. Apoi se clătește cu apă caldă.

Pentru a îmbogăți de masca, puteți adăuga un mic piure de  banane , care conține cantități mari de magneziu, potasiu, fier, zinc, iod și vitaminele A și B, precum și 1 lingura fulgi de ovăz (care are capacitatea de a calma pielea și are un blând efect de peeling). Puteți adăuga, de asemenea, două linguri de iaurt, care conține acid lactic natural, care poate indeparta celulele moarte ale pielii si, astfel, provoca un peeling natural. Puteți păstra masca în frigider timp de până la șase zile.

Pe scurt, gama largă de proprietăți ale mierii ne permite să folosim miere în fiecare zi în diferite moduri pentru a ne inbunatatii sanatatea . Vă rugăm să rețineți că mierea nu este recomandata pentru diabetici, suferinzi de Candida și copii până la vârsta de un an. miere2

Comentariul dvs.

  • (will not be published)