Dacă părul este lung, scurt, drept sau ondulat, parul este o expresie a propriului stil individual, reprezentand personalitate și atitudine. Cercetarile arată că părul și imaginea de sine sunt strâns legate. Dacă observi o pierdere neobișnuită a părului și pe termen lung, atunci ar trebui sa vizitati medicul.
Daca esti curios despre cauzele caderii parului, atunci nu căuta mai departe si citeste articulul acesta!
Inexplicabilă pierdere in exces a parului poate fi îngrijorătoare și înfricoșătore, dar vestea bună este, ca există de multe ori o modalitate de a repara aceasta problema. Aici sunt 10 cauze ce provoaca pierderea parului si cum sa le tratam.
1. Deficiente de nutritie
Consumati suficinte alimente sau suplimente cu vitamina D? Unul dintre simptomele deficientei de vitaina D este caderea parului. În scopul de a ridica aportul de vitamina D, este de ajuns sa iesiti la soare. Expunerea la razele soarelui aproape garanteaza reducerea deficitului de vitamina D. Cu toate acestea, în cazul în care locuiți in zone in care vremea este extrem de rece și ploioasă, atunci puteți suplimenta aportul de vitamina D, cu un supliment alimentar.
Deficiențele de lizină aminoacizi, cupru si zinc, poate provoca de asemenea caderea parului. De asemenea, asigurați-vă că consumati suficiente proteine. Rezistenta parului este data proteine, dar dacă nu consumi suficinte proteine, organismul este inteligent și va devia utilizarea acestuia pentru a susține funcțiile corpului mai necesare, scazand rezistenta parului.
2. Dezechilibru hormonal
Nivelul hormonal ale femeilor poate începe să scadă și sa-si piardă echilibrul de la vârsta de 30, ceea ce poate duce la pierderea parului.
Există un domeniu mare de probleme hormonale care pot cauza pierderea parului la femei. Aici sunt unele dintre ele:
Probleme tiroidiene – Tiroida este o glanda la partea din față a gâtului. În cazul în care glanda produce prea mult sau nu suficient de mult hormon tiroidian, ciclul de crestere a parului se poate schimba. Cu toate acestea, în cazul în care aveți o problemă tiroidiana, pierderea parului este rareori singurul simptom. Alte simptome includ cresterea in greutate sau pierdere, sensibilitate la frig sau căldură, și schimbări în bataile inimii.
PCOS – Femeile cu sindromul ovarului polichistic (PCOS) au un dezechilibru hormonal care creează niveluri mai ridicate de androgeni decât în mod normal. Acest lucru face ca de multe ori să crească par pe fata si corp, în timp ce parul de pe cap se subtiaza. Sindrom poate duce, de asemenea, la probleme de ovulatie, acnee, si cresterea in greutate.
Sarcina – Femeile pot descoperi ca parul lor este mai gros în timpul sarcinii. Acest lucru se datorează niveluri ridicate de hormoni care da un ragaz firului de par si nu il lasa sa cada.. Cu toate acestea, după ce copilul se naște, când hormonii revin la nivelurile obsnuite, firele de par incep sa cada. Acest lucru poate fi alarmant, dar parul ar trebui să revină la normal, deși acest lucru poate dura până la doi ani.
Anticonceptionalele – O multime de femei nu sunt constiente de acest lucru, dar unul dintre posibilele efecte secundare ale pilulei este caderea parului. Hormonii din pilula care suprima ovulatia poate provoca subtierea parului, in special la femeile cu antecedente familiale de cadere a parului. Uneori caderea parului poate apărea atunci când încetați să luați pilula. Alte medicamente asociate cu pierderea parului sunt diluanti de sange si medicamente care trateaza hipertensiunea arteriala, boli de inima, artrita, si depresia.
3. Stres extrem
Stresul extrem pot cauza pierderea brusca a parului. Pierderea ar putea dura mai multe luni luni. Este important să știm cum să ne relaxeze. Minimizarea nivelului de stres va reduce șansele de a ne confrunta cu caderea parului. Puteți încerca orice vă ajută să vă relaxați, cum ar fi aceste tehnici de meditație, bai de relaxare, aromoterapie, sau să cautati ajutor profesional.
4. Produsele pentru par care contin substante chimice toxice
Laurii sulfat de sodiu (SLS) este găsit aproape in toate sampoanele disponibile în magazine. Pe langa fapyul ca are efecte toxice asupra sistemului imunitar, SLS a fost dovedit ca corodeaza foliculii de par si impiedica cresterea parului. Există șampoane disponibile realizate din ingrediente naturale care nu conțin SLS sau puteți încerca acest sampon lapte de capra. In incercarea de a trata caderea parului, puteti ajunge la pierderea parului din cauza substanțelor chimice toxice gasite in vopsele și produse de styling.
5. Pierderea rapida in greutate si dietele de slabit
Este posibil sa pierdeti in greutate in urma dietelor alimentare, dar de asemenea acestea pot cauza pierderea parului. Dacă ați pierdut cateva kilograme si se observa imediat, pierderea parului se poate observa dupa 3-6 luni. Cu toate acestea, parul ar trebui să crească din nou după ce ati revenit la o alimentatie sanatoasa echilibrata. Daca dieta ta are deficit de vitamina A sau de proteine, atunci ai mai multe sanse de a experimenta pierderea parului.
6. Coafuri Tight
Deși coditele arata Funky, țineți minte că atunci când le scoateti, o cantitate notabilă de păr poate cădea . Dacă purtați părul în coc sau folositi role prea des, pot duce de asemenea, la pierderea parului. Deci, relaxați-vă și lăsați părul liber si atunci ar trebui să crească din nou.
7. Efect secundar al tratamente pentru cancer
Este bine cunoscut faptul că atât chimio si radioterapie cauzeaza pierderea parului dramatic. În timp ce tratamentul distruge celulele canceroase, de asemenea, afecteaza foliculii de par. Cu toate acestea, pierderea parului este de obicei de scurtă durată și părul crește din nou după de sesiunea de tratament sa terminat.
8. Condiții medicale
Unele afecțiuni medicale pot cauza pierderea parului. De exemplu:
Scalp Psoriazis – psoriazis scalp, atunci când este severă, poate determina o creștere a caderii părului. Cu toate acestea, cresterea parului se poate recupera după un tratament eficient. Deși psoriazisul scalpului este greu de tratat, exista multe tratamente care sunt eficiente.
Alopcia Areta – Aceasta este o boală autoimunitara care cauzeaza caderea părul pe anumite zone. Acest lucru se datorează sistemului imunitar propriu al organismului, care din greșeală, ataca foliculii de par sanatos. De obicei, prejudiciul nu este permanentă și pe aceste zone, parul creste din nou între șase luni la un an. Doar în cazuri rare se intampla ca oamenii sa piarda în totalitate parul de pe cap si de pe corp.
Foliculita – foliculita este un termen pentru inflamația locală a foliculilor de par. Initial, foliculita se prezinta ca o zona hiperemica (rosiatica), dureroasa (sau cel putin, sensibila la palpare), centrata de un fir de par sau localizata langa un folicul de par. Pe măsură ce foliculita progresează de cele mai multe ori parul cade. Când foliculita este severa, inflamatia este atât de extrema încât să poată ajunge la distrugerea permanenta a foliculilor de par, lăsând pete mici de chelie. Există forme de foliculită, care sunt non-infectioase, cum ar fi cele cauzate de uleiuri și grăsimi ce se aplică pe piele, dar foliculita este, de obicei din cauza unei infecții bacteriene. Unele antibiotice topice cum ar fi bacitracina, mycitracin, sau neomicină poate fi utilizat pentru a trata foliculita minore. Pentru infectii mai grave antibiotice pe cale orală sunt date, cum ar fi eritromicina, sau griseofulvina daca infectia este fungice în natură.
Pecingine – Când scalpului este afectată de pecingine, ciuperca cauzeaza caderea parului so formeaza zone de chelie, rotunde. Zonele de chelie arata solzoase și roșii. Ciuperca este contagioasa prin contact direct, astfel încât membrii familiei ar trebui sa fie atenti la propriile simptome. Unele tipuri de infecții pecingine nu necesita tratament medicamentos, acestea retregandu-se singure.
Dermatita seboreica – dermatita seboreica nu este o boală infecțioasă, dar poate implica o infectie. Este o afectiune a pielii, dar pierderea temporara a parului poate avea loc în cazul în care dermatita se află pe scalp sau alte zone de piele pe corp. Dermatita este o afecțiune cutanată, de tip cronic ce se caracterizează prin scuame albicioase, unsuroase sau uscate.
Există mai multe tratamente disponibile pentru dermatita seboreica. Cea mai simplă formă de tratament implică utilizarea de medicamente anti-mătreață, sampon. Unii dermatologi pot prescrie, de asemenea, antibiotice pentru a controla flora pielii, care pot reduce inflamatia. Inflamatia poate fi tratată printr-o cremă cu corticosteroizi sau lotiune pentru a controla răspunsul imunitar. Dermatita seboreica poate fi foarte persistenta după ce apare, de aceea este important ca tratamentul sa fie folosit chiar și atunci când simptomele au trecut, în scopul de a preveni.
9. Varsta
Pe masura ce imbatranim, rata de crestere a parului nostru, încetinește. Firele de par cresc mai mici și au mai puțin pigment, părul devine mai subtire, mai fin si gri. În scopul de a menține părul sănătos, mănâncă alimente integrale care ajuta la a menține corpul tanar, precum si parul tau sanatos.
10. Genetica
Caderea parului ereditara afecteaza aproximativ 30 de milioane de femei, conform Academiei Americii de Dermatologie. Cu toate că apare mai ales pe la sfârșitul anilor 50 sau 60, se poate întâmpla în orice moment, chiar si in timpul adolescentei.
Daca suferiți de pierderea parului, aveți nevoie de a găsi cauza problemei pentru a găsi cel mai bun plan de tratament pentru tine. Este important să se trateze cauza principala de pierdere a parului si nu doar simptomul în sine. În paralel cu acest lucru, puteți stimula creșterea părului la domiciliu, utilizand ingrediente naturale – obține toate detaliile AICI.
Buna ,
Este o zi minunata pentru noi !!!
Lavanda Sky Beauty Clinique (Cluj Napoca, Romania), are onoarea de a se lauda cu Esteticianul nostru, Adina Cornea, care a obtinut rezultate impresionante si vizibile in tratarea alopeciei cu Gold Meso Pen (microneedling) ->
http://lavandasky.ro/tratament-dermapen/
Aici puteti vedea rezultatul obtinut la noi dupa doar 5 sedinte ->
http://www.facebook.com/LavandaskyRO/photos/a.1696767660537645.1073741828.1677880969092981/1720873498127061/?type=3&theater