Top 8 vitamine si substante nutritive pentru o piele superba!

vitamine-piele sanatoasaO nutriție adecvată joacă un rol important în menținerea pielii sănătoase. Anumite vitamine si substante nutritive pot oferi un impuls antioxidant pentru a ajuta la imbunatatirea aspectului pielii si vindecand-o din interior spre exterior. Aceste substante nutritive hrănesc pielea și reduce inflamația și infecția. Persoanele cu pielea sănătoasă le poate  consuma pentru întreținere și prevenire, de exemplu, în cazul în care acestea sunt predispuse la infectii.

Mai jos puteti gasi ce substante nutritive sunt esentiale pentru o piele sanatoasa si stralucitoare și care alimentele le contin.

Vitamina A

Vitamina A încurajează piele sanatoasa, promoveaza vindecarea rănilor și întărește sistemul imunitar. Vitamina A este, de asemenea, este bogata in nutrienți anti-îmbătrânire, deci, dacă doriți să păstrați liniile, ridurile, pielea obosita si alte simptome de imbatranire ale pielii la distanță, alimentele care conțin vitamina A, va  pot fi de mare ajutor. Surse bune de vitamina A sunt ouale, frunzele verzi, produse lactate, morcovi, dovleac, cartofi dulci, ardei roșu, pepeni, ficat…

Acidul alfa lipoic (ALA)

Acidul alfa lipoic oferă protecție superioară împotriva radicalilor liberi și a  inflamației. Acidul alfa lipoic are proprietăți anti-inflamatorii puternice, care sunt foarte utile în tratarea acneei. Alimentele care includ Acidul alfa lipoic se regasesc in diferite tipuri de carne, broccoli, spanacul și alte legume cu frunze verzi. Acidul alfa lipoic este de asemenea prezent în drojdie, în special drojdia de bere. Cantități mai mici de Acidul alfa lipoic în mod natural se regasesc în varza de Bruxelles, mazăre și roșii.

DMAE

Dimethylarninoethanol (DMAE) este un nutrient natural gasit in concentratie mare în pește cum ar fi somon și sardine și în cantități mici în creierul uman. S-a arătat, de asemenea, ca are proprietăți antiinflamatoare și crește tensiunea pielii.

Zinc

Zincul este un mineral care vindecă rănile, stimulează energie și metabolismul si mentine colagenul. Zincul este esențială pentru buna funcționare a sistemului imunitar și servește ca un nutrient anti-inflamator. Zincul accelerează reînnoirea celulelor pielii și-a dovedit eficacitatea in tratarea acneei. Alimentele bogate in zinc sunt scoici, carne de vită, miel, germeni de grâu, spanac, dovleac și susan, nuci, cacao, fasole s.a

Omega 3 acizi grasi esentiali

Omega-3 este necesară pentru executarea a numeroase procese biochimice din organism. Este de datoria acidul gras pentru a menține aceasta celula sanatoasa și  functionarea corecta a acestei membrane. Omega-3 are proprietati anti-inflamatorii puternice și poate calma afectiuni ale pielii, cum ar fi acnee rozacee sau eczeme si a minimiza roșeață. Dieta bogată în omega-3 acizi grași sunt asociate cu mai puțina uscare a pielii și subțiere.

Vitamina B

Vitamina B ajuta la generarea pielii sanatoase,a  parului si a unghiilor, in special vitaminele B1, B2, B3, B5, B9, B12, biotină și colină.

Vitamina B1, de exemplu, stimulează circulația în organism și oferă pielii o strălucire frumosa. Gălbenușurile de ou, nucile și stafidele sunt mari surse de vitamina B1.

B3 (niacina), a fost folosita ani de zile pentru a trata boli inflamatorii, inclusiv acneea. Alimentele bogate în niacina includ pește, carne, ciuperci, mazăre verde, seminte de floarea soarelui si avocado.

B5 este important pentru metabolismul grasimilor si pot avea efect asupra producției de sebum din piele. Alimentele bogate in vitamina B5 sunt ciupercile, pește gras, avocado, oua, carne, seminte de floarea soarelui si cartofi dulci.

În ceea ce privește vitamina B12, sursele majore de alimentare sunt carne, pește, produse lactate și ouă.

Vitaminele C si E

Ambele sunt antioxidanti care ajuta in lupta impotriva inflamatiei si a acneei. Vitamina E ajuta pielea sa isi pastreze conținutul de umiditate naturală și, de asemenea, încetinește procesul de îmbătrânire a celulelor pielii. Vitamina E poate fi găsita în multe alimente, cum ar fi grau, oua si peste, dar concentrația principala se găsește în uleiurile vegetale, cum ar fi uleiul de măsline, germeni de grâu, avocado, seminte si nuci diverse.

Vitamina C se gaseste in toate fructele și legumele în special kiwi, guava, fructe citrice, roșii și verzi capsicums (ardei gras), grapefruit, legume și suc de roșii, căpșuni, broccoli, ananas, mango si pepene galben. Fructe de padure sunt ambalate cu vitamina C, precum și alte elemente nutritive, și sunt cunoscute pentru ca întârzie procesul de imbatranire si ca lupta impotriva radicalilor liberi care ne distrug pielea. Vitamina C este foarte sensibila la căldură și lumină și expunerea prelungită le poate distruge. Prin urmare, este recomandat sa mananci aceste alimente proaspete si nu gatite  sau uscate.

Acestea sunt doar cateva din vitaminele benefice pentru o piele ssanatoasa si superba. Sper,  cu ajutorul d-voastra sa imbunatatim aceasta lista, cu mult mai multe vitamine si alimente ce contin aceste vitamine si de ce nu , chiar retete sau moduri de utilizare a acestora in ingrijirea zilnica.

Comentariul dvs.

  • (will not be published)