Salata cu Avocado

O salată plină de vitamine, minerale și aminoacizi esențiali pentru o sănătate optimă și o piele mereu tânără. În plus reprezintă o masă foarte consistentă, poate înlocui cu succes masa de prânz sau cină.

Aveți nevoie de:

* 1 avocado copt

* 1 roșie

* sare

* lămâie

* piper roșu (opțional)

* praz/ceapă verde (opțional)

* frunze de salată verde, spanac sau rucola

* opțional – pentru mai multă consistență – ton sau telemea puțin sărată.

Tăiați avocado, urmăriți video-ul de mai jos pentru a vedea metoda corectă de curățare și tăiere.

Imediat cum ați secționat fructul de avocado stropiți-l cu sucul de la o jumătate de lămăie, întrucât acesta se oxidează rapid și în acest fel stopați modificarea culorii.

Amestecați ingredientele, asezonați cu puțină sare de mare și piper roșu.

Nu este nevoie de ulei întrucât avocado este bogat în grăsime.

Este important să alegeți un avocado bine copt! altfel gustul acestui fruct vi se va părea fad și amărui.

Un avocado bun de consum trebuie să fie moale, asemănător cu o piersică moale, dar fără să aibă pete negre sau crăpături.

Dacă atunci când îl achiziționați este tare, lasați-l la temperatura camerei 2-3 zile.

Până ce nu se coace, nu puneți avocado la frigider, însă după ce a ajuns la maturitate, îl puteți păstra la frigider timp de o săptămână.

Modul corect de a curăța și tăia avocado:

Cum se curata un avocado