Exfoliere eficienta si accesibila pentru corp

Exfolierea eficientă reprezintă secretul pielii catifelate și suple, fiind esențială în rutina zilnică de îngrijire a corpului.

Rolul exfolierii sau gomajului corporal este de îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii și de intensifica oxigenarea celulară.În urma tratamentului de exfoliere pielea rămâne perfect curată, sunt eliminate porțiunile descuamate, pielea rămâne netedă, iar subsanțele active din uleiuri, geluri și creme hidrante pătrund mai ușor în piele. În plus acestea nu mai lasă o senzație  lipicioasă, iar pielea capătă o atingere fină și catifelată.

În timpul iernii pielea se usucă și formează mici cruste, dacă nu este exfoliată corespunzător, cremele hidratante nu sunt foarte eficiente, întrucât se atașează de pielea moartă, în loc să pătrundă în piele.

În timpul verii, pentru a vă asigura un bronz uniform și sănătos pielea trebuie exfoliată zilnic, urmată de hidratare corespunzătoare, pentru că uleiurile naturale prezente pe piele, îndepărtate prin exfoliere trebuie înlocuite, altfel pielea se va usca.

Pe lângă îndepărtarea celulelor moarte și detoxifierea pielii, exfolierea stimulează circulația contribuind la fermitatea, suplețea pielii și eliminarea celulitei în mod natural.

Tocmai datorită acestor beneficii multiple pentru sănătatea și frumusețea pielii, industria cosmetică a creat o mulțime de produse cosmetice cu rol de exfoliere a pielii.

Multe dintre acestea au prețuri mari, de multe ori raportul calitate preț este nesatisfăcător și poate de aceea renunțăm la acest ritual, care ar trebui efectuat zilnic.

Vestea bună este că avem la îndemână o diversitate de metode naturale, extrem de accesibile, cu rezultate minunate pentru pielea noastră.

Exfolierea cu cafea, zaț de cafea, gomajul cu sare, zahăr brun în combinație cu diverse uleiuri cosmetice, exfolierea cu bicarbonat, făină de orez și alte particule abrazive pe care le avem la îndemână în bucătărie sunt metode arhicunoscute, puțin costisitoare și benefice.

Cu toate acestea de multe ori se dovedesc puțin incomode – trebuie preparate imediat înainte de utilizare, pătează cada, zațul de cafea poate înfunda sistemul de scurgere, uneori nu au eficiența așteptată…și multe alte motive care ne fac să apelăm la aceste metode de exfoliere cel mult o dată pe săptămână, când aceasta ar trebui efectuată zilnic.

O alternativă extrem de eficientă și accesibilă la produsele din comerț și mixurile homemade o reprezintă Manusa pentru gomaj Kessa.

Mănușa Kessa face parte din ritualul tradițional de îngrijire oriental, fiind utilizată în Hammam (baia turcească).

Această mănușă, este confecționată dintr-un material special, foarte rezistent, care elimină eficient toate impuritățile și pielea moartă, iar pielea rămâne foarte netedă, lucioasă, perfect curată.

Un alt avantaj este că mănușa poate fi utilizată foarte mult timp, nu se rupe și se poate spăla manual sau în mașina de spălat.

În plus, o aveți mereu la îndemănă și chiar o puteți utiliza pe piela uscată, înainte de intra sub duș.

Avantajele și beneficiile utilizării mănușei pentru gomaj:

 • curăță pielea de toate impuritățile și celulele moarte
 • stimulează circulația sanguină și oxigenarea celulară
 • tonifiază pielea și previne formarea celulitei
 • energizează întreg organismul
 • lasă pielea netedă, catifelată, luminoasă
 • asigură un bronz uniform și de durată
 • favorizează absorbția substanțelor active și nutritive din uleiuri/creme hidratante, anticelulitice, antivergeturi
 • elimină porțiunile de piele uscată, descuamată
 • vă ajută să eliminați firele de păr crescute sub piele
 • nu zgârâie pielea și nici nu o irită
 • este accesibilă ca preț și la îndemână
 • poate fi utilizată și pe pielea uscată
 • poate fi utilizată o foarte lungă perioadă

Mănușa Kessa este utilizată în mod tradițional cu săpun marocan după expunearea la baia turcească, însă se asociază cu succes cu orice săpun lichid, gel de duș și are o eficiență sporită mai ales după saună sau o baie prelungită.

După utilizare nu uitați să aplicați un ulei hidratant sau o cremă hidratantă.

În mod tradițional se utilizează uleiul de argan, însă la fel de potrivite sunt alte uleiuri cosmetice presate la rece – ulei de macadamia, ulei de avocado, ulei de migdale, ulei de susan, ulei de măsline.