Cum ne ingrijim tenul in perioada rece?

A venit sezonul rece si tenul in perioada aceasta are nevoie de o ingrijire speciala, pentru a ii mentine eleasticitatea si luminozitatea.

Probabil nu exista femeie careia sa nu ii placa sa fie frumoasa si sa aiba o piele neteda si sanatoasa. Acest lucru nu este posibil daca ingrijirea tenului este facuta superficial. Ea trebuie facuta periodic si adaptata tipului de ten corespunzator.

Frumusetea ta infloreste, atunci cand pielea ta este rasfatata cu cosmetic corespunzatoare si cand modul tau de viata este unul sanatos.

Pentru o ingrijire adecvata, trebuie sa identifici tipul de ten pe care il ai.Dupa aceasta este usor de gasit pe internet, o multime  de sfaturi pentru fiecare tip de ten.

Cum identificam tipul de ten pe care il avem? Simplu : pentru a determina tipul de ten, se recomanda curatarea tenului cu un demachiant usor. Apoi, dupa 30 de minute, se aplica pe frunte, nas, obraji si barbie o foita curata. Daca pe foita nu apar urme de grasime, atunci tenul este uscat. 
Tenul uscat este rugos si predispus la aparitia de linii fine si riduri premature. 
Daca tenul este gras pe anumite portiuni si uscat in altele, atunci ai un ten mixt. 
Tenul normal este de obicei neted si nu este predispus la acnee. Tenul gras este uleios la atingere si luceste. 
Tenul gras este predispus la aparitia punctelor negre si a pustulelor. 
Tenul sensibil necesita o atentie mai speciala, intrucat poate fi sensibil la anumite ingrediente existente in majoritatea cosmeticelor. Persoanele cu ten sensibil ar trebui intotdeauna sa foloseasca produse de ingrijire hipoalergenice, pentru a proteja tenul de reactiile alergice. 
Un program de ingrijire regulata a tenului, adaptat nevoilor particulare ale tipului de ten, asigura un ten stralucitor si fara probleme.

Tenul uscat necesita ingrijire suplimentara, mai ales in perioada de iarna, care amplifica formarea ridurilor si a liniilor fine fine si apare senzatia de exfoliere.

ingrijire-ten-1-700x459Tenul normal nu ridica de obicei probleme si necesita ingrijire minima pentru a-l mentine sanatos si stralucitor si tolereaza cele mai populare lotiuni si creme.

Tenul care este gras in anumite regiuni, si uscat sau normal in altele este considerat un ten mixt.  Tenul mixt necesita atentie speciala deoarece zonele uscate necesita ingrijire, in timp ce zonele grase necesita curatare pentru evitarea aparitiei eruptiei de tip acnee.

Tegumentul care este lucios, gras la atingere si predispus la aparitia punctelor negre si a pustulelor este cunoscut ca ten gras. Este foarte important sa mentineti acest tip de ten curat si sa controlati excesul secretiei de sebum. 
Pentru  ingrijirea corecta a tenului, trebuie urmate urmatoarele reguli:

·                   Intotdeauna sa va curatati tenul cu un produs de curatare bland, fara sapun. Sa nu folositi niciodata sapun intrucat acestea indeparteaza secretia naturala de sebum. 

·                   Intotdeauna folositi o crema hidratanta pe parcursul zilei, care se aplica prin miscari circulare fara a agresa tenul sau a trage de tegumente.

·                   Inainte de culcare, folositi o crema de noapte. Este recomandat sa folositi creme pe baza de alfa-hidroxi acizi (sau AHA, intrucat sunt cele mai cunoscute). AHA sunt derivati din lapte, fructe si trestie de zahar. Acesti acizi exfoliaza usor straturile superficiale, uscate ale tegumentului si in acelasi timp hidrateaza noile straturi descoperite. Ele au efecte benefice asupra tenului mat, uscat si exfoliat, conferind tenului un aspect stralucitor. 

·                   Pentru persoanele care  sufera din cauza tegumentelor uscate in timpul anotimpului rece, se recomanda folosirea unei creme hidratante, ce mentine tenul suplu si hidratat. 

·                   Curatarea, tonifierea si hidratarea zilnica mentine tenul normal in forma pentru o perioada indelungata. Se recomanda folosirea produselor naturale. 

·                   Cremele si lotiunile care contin vitamina A, C si E ajuta la ameliorarea texturii tenului, facandu-l mai catifelat si mai fin, aceste vitamine contracarand efectele radicalilor liberi.

·       Demachierea este bine sa fie urmata de aplicarea unei lotiuni tonice (astringente) deoarece aceasta va indeparta excesul de sebum. Se recomanda evitarea produselor pe baza de alcool si folosirea unor produse naturale.

·                   Daca este posibil, efectuati o curatare profesionista a tenului odata pe luna. 

·                   Beti ce putin 8-10 pahare de apa in fiecare zi. Lichidele ajuta la indepartarea toxinelor din organism. 

·                   Evitati consumul de dulciuri si prajeala  si asigurativa ca aveti o dieta plina de legume si fructe proaspete
images

Remedii de ingrijire la domiciliu a tenului

 

Ten uscat 
 

1.                Amestecati 1 masura de apa de trandafir cu 1 masura de miere si aplicati usor pe fata. Se va lasa sa actioneze aproximativ 15-20 de minute, dupa care se va spala cu apa calduta. Mierea hidrateaza si catifeleaza tenul uscat si este suficient de blanda pentru a se folosi zilnic.

2.                 Masajul regulat al fetei cu ulei de migdale si de masline ajuta de minune tenul uscat.

3.                 Luati un sfert dintr-o para. Indepartati coaja si o razuiti. Raciti-o intr-un frigider. Aplicati-o pe piele si lasati sa actioneze timp de 15 minute. Spalati apoi cu apa rece. Perele ajuta la catifelarea tenului uscat si ii confera un aspect stralucitor. 

4.                Luati o masura de crema. Amestecati-o pana devine o pasta neteda. Aplicati-o pe fata si gat inainte de baie. Cremele ajuta la indepartarea bronzului si confera pielii un aspect suplu si matasos. 

 

Tenul normal

Pentru ingrijirea tenului normal, folositi o banana, pe care o pasati si o aplicati pe fata, avand grija sa evitati regiunea suborbitala. Lasati sa actioneze timp de 10 minute, apoi indepartati-o cu apa rece. Banana este un remediu excelent pentru indepartarea celulelor moarte, care confera un aspect de ten „fara viata”. Folosirea regulata a bananei asigura tenului un aspect proaspat, sanatos si stralucitor.

Tenul mixt


1. Intotdeauna pastrati la frigider o sticluta cu apa de trandafiri. Imbibati o bucata de vata cu apa de trandafiri rece si tamponati fata. Savurati senzatia de prospetime care apare. 

2. Luati 3-4 masuri de pulpa de papaya fara seminte, bine coapta. Pasati-o bine si raciti-o in frigider. Aplicati-o pe fata timp de 10-15 minute, apoi indepartati-o cu apa rece. Papaya ajuta la normalizarea tenului mixt si gras, conferind o stralucire sanatoasa a tenului.
 

Tenul gras

1.                Tineti la frigider o sticla cu apa rece si stropiti fata de 3-4 ori pe zi. Apa rece nu numai ca iti va da senzatie de prospetime, dar va intari porii. 

2.                Frunzele de neem sunt un excelent remediu pentru pustule. Striviti frunzele de neem spalate pentru a forma o pasta si aplicati-o pe zonele afectate. Lasati-le sa actioneze cel putin o ora. Frunzele de neem ajuta la uscarea mai rapida a pustulelor. 

3.                Pentru semnele si petele formate de la pustule se poate folosi lotiune cu calamina. Se recomanda tamponarea petelor cu calamina inainte de culcare si acestea se vor diminua treptat.

4.                Un remediu eficient pentru tenul gras este castravetele racit. Razuiti fin un castravete sau tocati-l intr-un blender pana se formeaza o pasta. Raciti-l la frigider. Aplicati-l pe fata si mentineti-l timp de 15 minute. Indepartati-l cu apa rece. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, repetati procedura de doua ori pe saptamana, pe un ten curatat in prealabil.

Incearca sa urmaresti sfaturile de mai sus si ingrijeste-te de tenul tau din timp si rezultatele nu vor intarzia sa apara.

 

 

Comentariul dvs.

  • (will not be published)