Cele mai bune 7 alimente pentru prevenirea cancerului de san

Cancerul de san este una dintre cele mai frecvente diagnosticate forme de cancer si este a doua cauza de deces prin cancer la femei cercetatorii de la  Cancer Research UK estimeaza că 9 din 100 cazuri de  cancer, pot fi prevenite ne dacă vă schimbați obiceiurile alimentare.

Dovezile ca alimentatia sanatoasa ajuta impotriva cancerului, sunt in crestere si cercetarea in acest domeniu este in curs de desfasurare.

O greutate corporala sanatoasa, care merge mână în mână cu o alimentație sănătoasă, este un alt factor care poate reduce riscul de aparitie a cancerului.Prin schimbarea dietei intr-o dieta sanatoasa, cu siguranta vei reusi se reglarea greutatii corporale , reusind astfel aducerea corpului in zona sanatoasa.

Cancerul de san si alimentatia

Oamenii de stiinta intampina greutati in studierea relatii dintre alimentatie si aparitie a cancerului. Nu este usor sa individualizeze un factor și sa faca legături directe spre cancer. Diferite studii nu ajung întotdeauna la  aceleasi rezultate și există inconsecvență în domeniu acesta de cercetare.

Cu toate acestea, exista unele indicii care arăta ca există o legătură între dietă și dezvoltarea cancerului de san. De exemplu, femeile japoneze au un risc mai mic de a se imbolnavi de cancer de san, comparativ cu femeile americane. Dar, dacă ele emigreze în SUA, riscul femeilor japoneze de a se imbolnavi este acelasi cu al americancelor . Una dintre cele mai evidente schimbari i în America este alimentul; peștele și legumele sunt inlocuite de alimente procesate si zaharuri. Se pare ca schimbarea alimentatiei, face ca japonezii noi veniti sa fie mai expusi riscului de a se imbolnavii decancer .

Ceea ce urmează este o descriere a produselor alimentare care au fost cercetate în ceea ce privește prevenirea cancerului de san si au primit un suport științific.

Fibrele

Fibrele sunt adesea asociate cu un regim alimentar sănătos. Fibrele se gasesc in fructe, legume si cereal integrale alimentare. Tărâțele de grâu sunt o buna  sursă de fibre dietetice atunci când vine vorba de prevenirea cancerului. Printre altele, aceastea scade nivelul de hormon estrogen din pre-menopauza care va reduc e riscul de cancer de san. Sa sugerat că 25 de grame de fibre ar trebui să fie consumate pe zi, pentru a ajuta la prevenirea cancerului de san la femeile care nu au avut încă menopauza. Fibra este, de asemenea, un mare remediu natural pentru constipație.

În general vorbind, daca ai o dieta bogata in plante, vei fi cel mai probabil consumatoare de fibre din belșug. Unii cercetători cred că nu ar fi fibra sine, cea care scade riscul de cancer si probabil datorita dietei bogate in fibre, in mod automat scade consumul de zahar si creste consumul de antioxidanti, ceea ce te face mai putin predispus la cancer.

Fructele

Fructele sunt o sursa buna de fibre si antioxidanti. Fructele care sunt bogate în vitaminele A, C, E și seleniu au un efect antioxidant deosebit de puternic.

Antioxidantii previn reacțiile chimice care pot duce la schimbări de gene și celule. O schimbare anormală a celulei poate însemna începutul unei boli de cancer. Schimbările de rău augur se pot  întâmpla în timpul procesului de oxidare, atunci când oxigenul se unește cu o altă moleculă, de aceea antioxidantii actioneaza prin oprirea acestui proces.

Carotenoizii

Carotenoizii sunt pigmenti naturali care dau unor plante culoarea lor distincta și se găsesc în cloroplaste și cromoplaste de plante. Exista peste 600 tipuri diferite de acest colorant. Studiile au aratat ca femeile care au niveluri mai ridicate de carotenoide in sange ar putea avea un risc mai mic de cancer la san. Unele dintre cele mai comune surse includ:

·                     morcovi

·                     spanac

·                     papaya

·                     ardei

·                     cartofi dulci

·                     varza

·                     rosiile

Flavonolii si flavone

Flavonoli și flavone, de asemenea  cunoscute si sub sub numele de flavonoide, sunt compuși de protecție ce se regăsesc în plante. Femeile care le consumă în cantități mai mari s-au dovedit a avea un risc mai mic de cancer la san.

Surse bune de flavonolii includ:

·                     ceapă

·                     broccoli

·                     Ceai negru, ceai verde, ceai oolong

·                     fructe

·                     Ciocolata neagra

·                     Fructe de padure

Urmatoarele alimente sunt bogate în flavone:

·                     Ierburi aromatice (cum ar fi pătrunjel)

·                     ceai de musetel

·                     Țelină

O  dieta bazata pe plante este cu siguranta un pas în direcția corectă și este o alegere bună dacă vrei sa previ cancerul.

Vitamina D

Multe studii au aratat ca vitamina D are un potențial impotriva cancerului. Blocheaza crestrea celulelor canceroase  si regleaza ciclul celular.

Femeile cu mai mare aport de vitamina D s-a observant ca au o  densitate de san mai redusa pe mamografii. Densitate de san redusa,  este asociata cu un risc mai mic de cancer.

Expunerea la soare este foarte importanta pentru producția de vitamina D. Surprinzator, oamenii cu un ten mai inchis, au  nevoie de mai mult timp in soare decat persoanele cu pielea mai deschisa,  pentru a produce aceeași cantitate de vitamina D. Vitamina se regaseste deasemenea in peste gras, uleiurile din ficat de pește și lapte fortificat.

Deficienta de vitamina D poate duce deasemenea la dementa

Rodie

Rodia are multe utilizări medicinale și este bogata în flavonoide și polifenoli benefice. Acest fruct exotic este studiat pentru potentialul sau impotriva cancerului. La șoareci, extractul de rodie și uleiul din semințe de rodie reduce aparitia cancerului de san cu 87%. Indiferent de doza, fructele nu au efecte secundare.

Pentru efecte positive asupra sanatatii, se recomanda un consum mediu de fructe. Sucurile natural  pot fi o bună alternativă la fel de buna. Rodia poate debloca, de asemenea, arterele și pot preveni Alzheimer, Parkinson și poliartrita reumatoida.

Curcumina

turmeric, tratament ten, tratament acnee, ingrediente cosmetice bioCurcumina este ingredientul activ din turmeric și este folosit pentru a prepara in mai multe feluri de mâncare delicioase.

Curcumina provoacă moartea celulelor canceroase și pare a fi eficace chiar și în cazurile de cancer de san rezistente la chimioterapia traditionala. Curcuma este, de asemenea, una dintre primele 14 alimente care protejeaza impotriva dezvoltarii cancerului. Curcumina are și alte beneficii de sănătate uimitoare: este anti-inflamator, poate fi folosit pentru tratarea osteoartritei la genunchi și poate întinerii pielea. Daca va place turmericul  și sunteti interesați în remedii din plante, puteți găsi mai multe informații utile despre turmeric  aici.

Cercetatorii avertizeaza ca nu doar un anumit tip de fruct, fibra sau nutrient va v-a ajuta in lupta impotriva cancerului, ci  de obicei,  o combinație de diferite produse alimentare, care sunt capabile să lucreze împreună și de a optimiza protecția sănătății și a lupta impotriva cancerului..

Sursa: healthyandnaturalworld.com

Comentariul dvs.

  • (will not be published)