Ce ulei ti se potriveste in functie de tenul pe care il ai

Fiecare planta are proprietati specifice, iar uleiurile care se obtin din plante sunt toate hranitoare. Uleiurile au insa si partcularitati pe care trebuie sa le cunosti, pentru a profita din plin de ele. Sunt uleiuri din plante care calmeaza tenul, altele care il regenereaza, exista uleiuri care hranesc parul, etc. Afla mai jos ce ulei ti se potriveste in functie de tenul sau de parul pe care il ai.

Uleiul de limba mielului / borago
Foarte bogat in acizi grasi (omega 6), uleiul de limba mielului este un ulei antiage, regenerant si revitalizant, care previne uscarea pielii. Acest ulei intareste parul.

Uleiul de migdale dulci
Uleiul de migdale dulci este bogat in vitaminele A si E. El inmoaie, calmeaza si tonifica pielea.

Uleiul de camelie
Uleiul de camelie contine acid oleic omega 9. El hraneste foarte bine, dar nu ingrasa pielea; aceasta ramane uscata la atingere dupa aplicarea uleiului. Pentru ca miroase foarte puternic, dar si pentru ca este scump, uleiul de camelie se foloseste in cantitati reduse.

Uleiul de argan
Uleiul de argan este bogat in vitamina E si compusi antioxidanti. El hraneste, repara si intareste pielea si este recomandat in mod special persoanelor cu ten uscat si deshidratat.

Uleiul de susan
Uleiul de susan este bogat in vitamina E, proteine si saruri minerale. Contine antioxidanti naturali si acizi grasi esentiali, care ii confera virtuti de restructurare a pielii. Acest ulei este foarte bun si pentru par: intareste firul si impiedica ruperea lui.

Ulei de sofranel
Uleiul de sofranel este recomandat tuturor tipurilor de par. Acesta hraneste parul, il face mai moale si ii da volum.

Ulei de macadamia
Uleiul de macadamia este foarte bine absorbit de catre piele. Hranitor si calmant, acest tip de ulei este recomandat persoanelor cu ten fragil.

Uleiul de alune de padure
Uleiul de padure este un ulei foarte uscat, cu importante proprietati de inmuiere a pielii. El poate fi folosit pentru ten mixt, te gras sau ten acneic, pentru ca regleaza secretia de sebum.

Uleiul de masline
Bogat in vitaminele A si E, uleiul de masline intareste parul subtire si fragil. Este de preferat sa folosesti uleiul de masline pe par inainte de a te spala pe cap.

Uleiul de primula
Uleiul de primula contine vitamina E si acizi grasi esentiali (omega 6). Acest ulei inmoaie pielea, o regenereaza si are importante proprietati antirid.

Uleiul de orez
Uleiul de orez este indicat ingrijirii parului, deoarece structura sa este foarte apropiata de cea a fibrei capilare.

Sursa: curademiere.ro

Comentariul dvs.

  • (will not be published)