8 moduri de ingrijire a parului cu ulei de cocos!

Uleiul de cocos este din ce in ce mai popular, datorita folosirii sale in ingrijirea dentara, ingrijirea pielii, la pierderea in greutate si nu numai.Dar știați că uleiul de nucă de cocos virgin are beneficii uimitoare pentru parul tau?

Aici sunt opt moduri majore prin care uleiul de nucă de cocos virgin poate întări, proteja, întineri si da o stralucire frumoasa parului tau. Amintiți-vă, nerafinat, uleiul de nucă de cocos virgin organic, presat la rece este cea mai bună opțiune .

Uleiul de cocos este solid la temperaturi scăzute, dar se topește la 76 ° F (24,5 C) sau mai mult. Așa că, dacă uleiul de nucă de cocos este solid, se măsoară câteva linguri de ulei de nucă de cocos (depinde de lungimea parului tau), într-o ceașcă și puneți-l într-un bol de apă caldă să se topească.

1. Uleiul de cocos ca balsam de păr și hidratant

Uleiul de cocos poate adăuga luciu și strălucire părului tău, atunci când este folosit ca un balsam profund. Acest lucru se datorează datorita elementelor natural din uleiul de cocos, spre deosebire de alte uleiuri și substanțe chimice folosite în produse comerciale de îngrijire a părului.

Pentru a realiza un tratament sanatos de condiționare naturală, profundă, procedați în felul următor:

Se spală părul ca de obiei, fara a il usca.

Puneti 1-3 linguri de ulei de nucă de cocos intr-un castron mic.

Se adaugă câteva linguri de apă caldă, într-un castron puțin mai mare, apoi introduceti vasul de ulei de nucă de cocos în ea.

Când uleiul este la temperatura camerei și maleabil, luati-l pe degete și masati pe toata lungimea părului.

Înveliți părul cu o casca de duș sau se acoperă cu un prosop si se lasă tratamentul să lucreze pentru o jumătate de oră sau mai mult, până la două ore.

Dupa indepartarea prosopului și se clătește foarte bien parul.

Samponati ca de obicei, pentru a îndepărta resturile uleioase.

Pentru a obține rezultate mai bune, puteți adăuga câteva picături din aceste uleiuri esentiale pentru un par sanatos.

2. Ulei de nucă de cocos pentru creșterea părului și pentru prevenirea pierderii părului

Deja am discutat o serie de tratamente naturale pentru a ajuta la cresterea parului, cum ar fi ceapa, uleiul de ricin si rozmarin, dar ai știut că uleiul de nucă de cocos poate ajuta la fel de bine?

Potrivit unui raport publicat în Journal of Ethnobiology si Etnomedicină, uleiul de nucă de cocos a fost folosit de secole pentru a creea un amestec pentru promovarea creșterii părului.

Uleiul de cocos a fost amestecat în mod tradițional, cu aloe vera pentru a promova cresterea parului.

Pentru o eficienta mai mare, se amesteca 3 linguri de ulei de nucă de cocos topit cu 2 linguri de gel de aloe vera.

Se aplică pe păr și apoi puneti o casca de dus si se tine pe toata perioada somnului. Se clătește cu sau fără oțet de mere, apoi puteti s ail ingrijiti cum faceti in mod normal.

O altă modalitate de a încuraja creșterea părului este prin amestecarea uleiului de nucă de cocos cu Eclipta prostrata (margarete false). Potrivit unui studiu publicat in Archives of dermatologică de cercetare, extrasul de margarete, scade perioada de cresterea parului.

Se adaugă câteva picături de ulei de margarete fals, la câteva linguri de ulei de nucă de cocos și se va folosi la masajul pielii capului, în scopul de a promova creșterea părului.

masajul-cu-ulei-cald-ajuta-parul-sa-creasca-mai-repede_size14

3. Ulei de nucă de cocos pentru prevenirea imbatranirii parului

Dacă amestecați frunze de margarete cu ulei de nucă de cocos, ați putea fi capabili de a preveni deteriorarea parului si imbatranirea acestuia.

Timp de secole, femeile din India au folosit uleiul de nucă de cocos și Eclipta prostrata (margarete fals), amestecate între ele și apoi aplicate pe păr pentru a menține culoarea părului negru și radiant.

Se adaugă câteva picături de ulei de margarete, la cateva linguri de ulei de nucă de cocos și obtinem o mască de păr tipica, utilizata pentru a prevenii imbatranirea parului.

O altă modalitate de a prevenii imbatranirea parului, este prin amestecarea uleiului de nucă de cocos, cu hibiscus chinezesc, sau Hibiscus rosa sinensis. Extractul din aceste flori, este folosit ca un mijloc de a păstra parul negru si de a preveni ruperea acestuia, din cauza imbatranirii.

4. Ulei de nucă de cocos pentru uscat și parul cret

Pentru ca incretiea parului este data, in mare, de uscaciunea firului de par si fragilitatea acestuia, tot ceea ce hidrateaza si netezeste firul de par, poate imbunatatii parul cret.

Daca parul tau este cret, poti utiliza ulei din nuca de cocos, pentru a il intinde.. Parul uscat, ondulat tinde să se ridice atunci când este periat, asa ca utilizand un pic de ulei de nucă de cocos pe degete, previne incretirea acestuia.

Asigurați-vă că nu exagerati cu uleiul de nuca de cocos, sau veți termina doar cu un aspect uleios.

5. Uleiul de cocos folosit impotriva matretii

Dermatita sau matreata, poate fi, de asemenea, eliminata cu uleiul de cocos.

 

Pentru a menține matreata sub control, utilizați tratamentul de mai sus pentru condiționarea profundă. În loc de clătire și spălare după două ore, lăsați uleiul pe timpul nopții. În dimineața următoare, vă puteți spăla cu șampon sau folositi otetul de mere, ca o modalitate de a elimina excesul de ulei.

6. Ulei de nucă de cocos pentru a scăpa de păduchi

Tratamentele disponibile în comerț pentru păduchi sunt dure și otrăvitoare. Merita efortul de a explora opțiunile naturale eficiente, înainte de a recurge la tratamente cu potential toxic .

O modalitate de a incerca sa scapati de paduchi, este prin spalarea parului cu otet de mere si acoperirea acestuia cu nuca de cocos.

Cum sa scapi de padichi cu ulei de cocos și otet de mere

Otetul de mere (ACV)

Ulei de cocos

1. Se clătește părul cu oțet de mere si se lasa pana se usuca, fara al clati. Oțetul ar trebui să dizolve "lipicii", care lipesc ouăle pentru foliculii de par. Atenție: dacă aveți un scalp iritat, evitați sa puneti otet pe scalp, deoarece poate irita prea mult.

2. În cazul în care oțetul sa uscat, se toarnă ulei de nucă de cocos pe par, asigurându-vă că veți obține o acoperire completă.

3. Se acopera parul cu uo casca de duș sau folie și lăsați-l timp de câteva ore.

Pieptanati parul pentru elimina cât mai multe ouă și păduchi posibil și apoi samponati normal.

7. Ulei de nucă de cocos pentru parul deteriorat

Un studiu efectuat în 2003 și publicat în Journal of Cosmetic Stiinta, a constatat că uleiul de nucă de cocos a fost câștigătorul într-un test între uleiul de nucă de cocos, ulei de floarea soarelui și uleiul mineral în prevenirea deteriorarii părului

Daca aveti parul deteriorat, masați-vă scalpul cu ulei de nucă de cocos, care va vindeca prejudiciul care este cauzat parului tau.

Potrivit unui articol publicat în Journal of Cosmetic Science, ulei de cocos, este o sursă bogată de acid lauric (acid gras principal), și are o mare afinitate pentru proteinele de păr. Datorita proprietatilor sale moleculare, el poate, de asemenea, pătrunde adânc în interiorul firului de par.

8. Uleiul de cocos ca ingredient zilnic de ingrijire

Parul cret sau uscat se incurca foarte ușor, atât după spălare cat și pe tot parcursul zilei. Aveți posibilitatea să utilizați uleiul de nucă de cocos după un duș pentru a Evita acest lucru.

Se aplică un pic de ulei de nucă de cocos in palma. In functie de lungimea parului si cat de uscat este, ar putea necesita mai mult ulei de nucă de cocos pentru a acoperi foarte bine parul. Lucrati cu cantități mici, pentru a se evita uleiere in exces.

Se freaca uleiul pe toată mâna.

Se începe de la vârfurile părului spre scalp, distribuirea uleiului de cocos, facandu-se în mod uniform pe întreagul cap.

Utilizați un pieptene cu dinți pentru periatul parului, de la varf catre scalp. Lucrati în secțiuni mici, pentru a prevenii ruperea firului de păr.

Păstrați uleiul de nucă de cocos în baie

Uleiul de cocos este nemaipomenitpentru parul tau, la fel de mult ca si pentru restul corpului. Ce ai de pierdut? Încercați aceste tratamente pentru păr și afla cat de benefic poate fi pentru sanatatea parului tau.